Nu het december is staat de winterstop weer voor de deur. Daarom gaat dit blog ook over Sporteventz en de winterstop. Bij vrijwel alle verschillende sporten wordt er een winterstop ingelast. Tijdens de winterstop wordt er vrijwel niet gesport. Competities liggen stil en ook de trainingen liggen stil. De winterstop term is vooral bekend in het voetbal. Deze winterstop is er vooral om de sporters maar ook de sportvelden te sparen. De winterstop valt namelijk in een periode wanneer het meestal slecht weer is, koud en nat.

Daarnaast valt de winterstop ook tijdens de feestdagen periode. De feestdagen wil natuurlijk iedereen doorbrengen met familie en vrienden en niet hoeven nadenken over naar de sportclub te moeten om te trainen of een wedstrijd te spelen. Stel je voor dat je ’s avonds flink gegeten en gedronken hebt en je moet de volgende ochtend weer fris en fruitig op het veld staan voor een belangrijke wedstrijd.

De lengte van de winterstop hangt af van het niveau waarop gespeeld wordt, maar ook in welk land je speelt. Ook kan de winterstop een andere betekenis hebben. Zo split de winterstop in Noorwegen en Zweden niet het seizoen in tweeën, maar betekent dit juist het einde van het seizoen. In de rest van Europa is het juist bedoeld als pauze in het seizoen. In Engeland stoppen ze helemaal niet en spelen ze tijdens de kerstdagen gewoon door. Maar in Nederland is er wel een winterstop en deze duurt van half december tot half januari.

Zomerstop

Uiteraard is er ook een zomerstop, maar deze wordt minder vaak genoemd. De zomerstop duurt in Nederland vanaf het einde van het seizoen in juni tot eind augustus of begin september. Ook dat is afhankelijk van het niveau waarop gespeeld wordt en hoe goed het in de competitie gaat. Moet je namelijk nacompetitie spelen, dan begint jouw zomerstop later.

De Costa Brava Cups van Sporteventz vinden allemaal plaats tijdens de zomerstop vlak na de beëindiging van het seizoen. De Costa Brava Cup voor voetbal vindt in het 2e of 3e weekend van juni plaats. Terwijl de Costa Brava Volleybal Cup als in mei plaatsvindt. De reden hiervoor is, is dat het zaalvolleybal seizoen al begin mei stopt. Vlak na het stoppen van het zaalvolleybal seizoen begint alweer het beachvolley seizoen. Veel zaal volleyballers spelen ook beachvolley, dus vandaar dat de Costa Brava Volleybal Cup midden in die twee seizoenen plaatsvindt.