Zoals de naam al zegt spelen de Costa Brava Cup toernooien zich af aan de Costa Brava. De Costa Brava is één van de bekendste toeristen regio’s van Spanje aan de Middellandse zee. De naam Costa Brava betekend ruige, wilde kust. Het is een zeer toepasselijke naam. Want de kust die van de grens van Frankrijk tot en met Blanes loopt heeft een erg ruig karakter met vele onregelmatige rotsen en baaien. De kust is maar liefst 200 kilometer lang.

De vele mooie baaien zorgen ervoor dat de regio zeer geliefd is bij strandtoeristen, die de massa stranden willen ontwijken. Ook in en rondom Lloret de Mar zijn vele stranden en baaitjes te vinden. Er zijn 2 grote stranden. Je hebt het lange strand in het centrum van Lloret de Mar en een ander lang strand in de wijk Fenals. In dezelfde wijk staan ook de appartementen met zwembad van de Costa Brava Cup. Beide stranden zien er elk jaar weer anders uit. Dit komt door de stormen in de winterperiode, waarbij het zand door de zee meegenomen wordt.

Verschillende stranden in Lloret

Voor de zomer worden de stranden altijd weer opgespoten met zand om ze klaar te maken voor de stroom aan toeristen. In het Catalaans heet een baai Cala. De grootste en bekendste baaien rondom en in Lloret de Mar zijn Cala Canyelles, Cala Sa Boadella, Cala Santa Cristina, Cala Banys en Cala St. Franscesc. Alle stranden in deze regio hebben grof zand wat door sommige mensen als een nadeel wordt beschouwd, omdat het geen fijn zacht zand is. Maar ook wordt het door veel mensen als voordeel gezien, omdat het geen plakzand is wat overal tussen gaat zitten. Je kunt het zo van je afschudden.

De baaien zijn meestal lastiger te bereiken, omdat ze verborgen liggen achter steile rotsen. Om er te komen moet je vaak via trappen of een steilere weg naar beneden lopen. De stranden zijn omgeven door prachtige natuur en beschikken over een restaurant, douches en wc’s. Hoewel ze in het voor- en naseizoen rustig zijn lopen ze in het hoogseizoen ook helemaal vol door de lokale bewoners. Aan deze baaien zie je ook de meest mooie grote villa’s staan. Als je dus bij één van de Costa Brava Cups bent en je wilt een dagje naar het strand, ga dan eens 1 van deze baaien bezoeken. Daar waan je je zo op een tropische bestemming.

Tips

Wil je tips hebben over deze baaien. Welke de mooiste zijn of welke het makkelijkste te bereiken zijn. Vraag de crew van Sporteventz ernaar en wij wijzen je de weg. Wil je je vooraf al laten informeren over alle stranden aan de Costa Brava, dan kun je ook op bijvoorbeeld Tripadvisor kijken : https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g494960-Activities-c61-t52-Lloret_de_Mar_Costa_Brava_Province_of_Girona_Catalonia.html