Sporteventz en beach volley wat betekent dat? Van 11 tot 15 mei zal de Costa Brava Volleybal Cup plaatsvinden. Naast alle gezelligheid met alle teams en de feesten wordt er natuurlijk ook gevolleybald. Er zal 2 dagen op gras gespeeld worden. Er zullen dames teams, heren teams en gemengde teams spelen. Echter is er ook een apart beachvolley toernooi. Hiervoor zijn de plekken gelimiteerd en hiervoor moeten de deelnemers zich dus apart aanmelden. Het grastoernooi vind plaats op de donderdag en vrijdag. Op zaterdag zal het beachvolley toernooi plaatsvinden op een unieke speellocatie.

Het beachvolley toernooi vind op een andere dag plaats omdat steeds meer zaal volleyballers ook op het zand gaan spelen. Het beachvolley wordt steeds populairder, ook in Nederland. Sporteventz wil daarom ook graag alle deelnemers de kans geven om zich op te kunnen geven voor het beachvolley toernooi. Het volleybal in de zaal bestaat al sinds 1895 en velen zullen denken dat het beachvolley pas van de laatste jaren is. Echter nog geen 25 jaar later ontstond het beachvolley al in de Verenigde staten.

Verschil beachvolley en zaalvolleybal

Het beachvolleybal is een variant van het zaalvolleybal. In 1920 is het beachvolley ontstaan op de stranden van Santa Monica, Californië. De spelregels van het beachvolley zijn hetzelfde als dat van het zaalvolleybal met een aantal verschillen. De ondergrond is bijvoorbeeld natuurlijk van zand en in plaats van met zijn zessen bestaat het team bij beachvolley uit twee personen. Bij het beachvolley is er geen drie meterlijn en geen middenlijn zoals bij het zaalvolleybal. Ook wordt er met een andere bal gespeeld, deze is iets zwaarder, maar ook iets zachter. De sport werd zo populair en professioneel dat het in 1996 opgenomen werd in het Olympische Spelen programma. Een jaar later werden de eerste wereldkampioenschappen gehouden.

Voor de Costa Brava Cup kunnen de deelnemers zich opgeven voor het beachvolley toernooi. Deze zit niet standaard in het pakket. Dat komt omdat er minder ruimte is op het zandgedeelte, dan op het grasgedeelte, waar de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Het beachvolley krijgt hierdoor daarnaast ook een exclusief karakter. En niet alleen door het aantal mogelijke deelnemers, maar ook vanwege de unieke locatie waar gespeeld zal gaan worden. Wel kunnen alle teams erbij zijn om de spelende teams aan te moedigen.

Mocht je dus mee willen doen aan het grasvolleybal toernooi en het beachvolley toernooi, dan raadt Sporteventz aan om op tijd te boeken, zodat je zeker weet dat jouw deelname gegarandeert is. Mocht je meer informatie over beide toernooien willen en over de Costa Brava Volleybal Cup willen, dan kun je deze vinden via de volgende link: https://www.sporteventz.nl/costa-brava-volleybal-cup/ scroll helemaal naar beneden, zodat je zeker weet dat je geen informatie mist en dan zien we jou samen met jouw team bij de Costa Brava Volleybal Cup in mei 2022.