fbpx

SPELREGELS VOLLEYBAL

De Costa Brava Volleybal Cup staat voor een sportief, amicaal, veilig en gezellig evenement. Uiteraard streeft de organisatie ernaar dat alles goed verloopt, daarom vind je op deze pagina de spelregels Volleybal voor beide toernooien en het complete weekend. Meer informatie over veiligheid en gedrag rondom het toernooi is te vinden in de algemene voorwaarden.

Het grasvolleybal toernooi

* Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup speel je op natuurgras. Mochten de weersomstandigheden daarom vragen, dan kan Sporteventz de speeldagen naar een ander moment / ander tijdstip in het weekend verplaatsen indien mogelijk. De Costa Brava Cup wordt buiten Lloret de Mar gespeeld, Sporteventz zorgt voor het vervoer van en naar de sportvelden.

* Op de toernooilocatie zijn kleedruimtes en douches aanwezig. Laat geen waardevolle spullen achter in de kleedruimtes i.v.m. mogelijke diefstal. Sporteventz kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verloren of schade aan persoonlijke items.

* Je speelt 15 minuten per wedstrijd. Er wordt niet gewisseld van helft. De klok en dus het speelschema loopt automatisch door. Bij het afgaan van de zoemer starten de wedstrijden en bij de volgende zoemer is het einde wedstrijd en begint direct de volgende wedstrijd. De volgende spelende teams moeten dus voor die tijd al klaar staan. Niet op komen dagen of meer dan 1 minuut te laat aankomen betekent een reglementaire nederlaag voor jouw team. Je toernooirooster ontvang je op voorhand via de Tournify app. Hier staan de tijden en veldnummers op vermeld.

* Als team moet je een scheidsrechter en aanleveren bij verschillende wedstrijden. Op het wedstrijdschema staat aangegeven wanneer er iemand uit jouw team moet fluiten. Controleer dit goed! Als je team staat ingepland als scheidsrechter, dan bepaal je onderling wie dat is. Kom je niet opdagen voor het fluiten of kom je meer dan 1 minuut te laat, dan krijgt je team een aftrek van 2 punten. Als je scheidsrechter bent geweest, lever dan direct na de wedstrijd het fluitje in bij een crew lid van Sporteventz. Er staat altijd iemand van de crew dicht bij het speelveld.

* Na de poulewedstrijden worden de kwart/halve finales berekend aan de hand van winst en verliespunten.

* De teamcaptains van elk team zijn verantwoordelijk voor het op de hoogte brengen van dit spelreglement aan alle leden van zijn of haar team. Deelname aan de Costa Brava Volleybal Cup betekend automatisch dat het gehele team akkoord gaat met het spelreglement.

* De poule rondes, de kwart- en halve finale worden op basis van tijd gespeeld. In de finales wordt er doorgespeeld wanneer er een gelijkspel is na 15 min. Net zolang tot er een verschil van 2 punten is.

Overig

* In situaties waarin het reglement niet voorziet, dan beslist de organisatie van Sporteventz. Hierin zijn de reglementen van de Nederlandse Volleybal Bond leidend.

* Heb je een blessure opgelopen? Er is een eerstehulppost aanwezig op het complex.

* Eten en drinken mag overal genuttigd worden, behalve tijdens een wedstrijd en op het speelveld. Een dringend verzoek van de organisatie is echter wel om afval zelf te deponeren in de afvalbakken. Laat dit niet liggen op en bij de velden.

* Naast de bekers voor de winnaars is er de sportiviteitsprijs en de gezelligheidsprijs. De winnaar wordt bepaald op basis van gezelligheid en sportiviteit, maar uiteraard ook op het consumptieverbruik.

De grasvolleybal toernooiregels

* Je mag alleen onderhands opslaan tijdens de poule rondes. Bovenhands opslaan mag na de poule rondes. Een speler mag niet direct blokkeren wanneer iemand serveert.

* Een speler mag de bal niet 2x keer na elkaar aanraken, behalve bij het blokkeren. Elk team mag maximaal 3x balcontact hebben achter elkaar, waarbij de blokkering niet als balcontact telt. 

* De spelers mogen het net niet raken, zowel de randen als het net zelf niet.

* Het is fout als een speler onder het net dringt in de ruimte van de tegenstander en de speler de tegenstander hindert. Het is ook fout als de voet(en) van een speler over de middenlijn komen, dus de speelhelft van de tegenstander raken.

* Zodra een team een punt scoort krijgt dat team ook het recht van opslaan.

* Je speelt ­­6 tegen 6. Er mag onbeperkt gewisseld worden. Er mag na elk `nieuw´ punt gewisseld worden. Een gewisselde speler mag later in de wedstrijd weer invallen.

* In alle gevallen beslist de scheidsrechter. Zijn of haar aanwijzingen dienen te worden opgevolgd.

Punten scoren

 • IN: de bal komt op de grond in de speelhelft van de tegenstander.
 • UIT: de bal komt na een aanval door de tegenstander op de grond buiten het speelveld.
 • TOUCHÉ: de bal is na een eigen aanval uit, maar als laatste nog aangeraakt door de tegenstander.
 • NETFOUT: een tegenstander raakt het net aan de boven- of onderzijde aan.
 • DUBBEL: de speler mag de bal niet twee keer achter elkaar aanraken. Een blokkering telt niet mee als aanraking. De speler mag de bal wel twee keer aanraken als er tussen de 1ste en 2de aanraking een andere speler de bal heeft aangeraakt.
 • VIERMAAL: de bal mag maar maximaal drie keer aangeraakt worden, dus viermaal spelen levert een punt voor de tegenpartij op.
 • GEDRAGEN BAL: (dragen, tillen, liften, kleven) een speler raakt de bal en te lange tijd.
 • SERVICE FOUT: de service wordt niet in het veld van de tegenpartij gespeeld of de bal raakt eerst een object anders dan de netrand en komt dan in het veld van de tegenstander. Als de speler die opslaat langer wacht dan 8 seconden dan is dat ook een punt voor de tegenpartij.

Het Beachvolleybal toernooi

Belangrijke afwijkende spelregels ten opzichte van  het grasvolleybal zijn:

* Er zijn geen vaste posities voor spelers in het veld

* Er is geen middenlijn; er kan dus ook geen lijnfout worden gemaakt door het overschrijden van deze lijn, al mag de tegenstander niet gehinderd worden. Belijning wordt gemaakt door het spannen van linten, een bal is ‘in’ als de bal de lijn raakt. 

* Een blok geldt als een contact, hierna mag de bal nog maar 2 keer worden aangeraakt alvorens over het net gespeeld te worden. De bal mag na een blok door de blokkeerde nogmaals worden gespeeld. Dit wordt geteld als 2 contacten. 

Technische regels:

* Bij het bovenhands spelen van de bal hoeft er geen kort contact te zijn, wel moet de bal loodrecht op de schouderlijn worden gespeeld en mag dus niet zijdelings worden weggespeeld.

* Als een bal naar de overzijde wordt gespeeld mag er geen zacht/lang contact zijn. Dit wordt ook wel hard contact genoemd. Vormen hiervan zijn een (harde) aanval, onderhandse techniek of knokkel. Eigenlijk alle varianten waar niet met de vingers sturing aan de bal kan worden gegeven.

Normen, waarden & sportiviteit regels

* Elke deelnemer krijgt van Sporteventz het feestelijke festivalbandje bij de check in. Zonder gedragen festival bandje om jouw pols heb je geen toegang tot de Sporteventz feesten.

* Alles tijdens events van Sporteventz staat in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Om dit te bevorderen wil Sporteventz het oranjegevoel uitstralen en niet het lokale clubgevoel. Daarom zijn alle uitingen, zoals kleding, liederen of overige zaken, die gerelateerd zijn aan specifieke (sport)clubs verboden tijdens het evenement.

* Ook racistisch, fascistisch en/of nationalistisch gedrag of politieke uitingen dragen niet bij aan de gezelligheid en sportiviteit en worden dan ook niet getolereerd.

* De meeste deelnemers houden wel van een drankje, gelukkig heeft Sporteventz dit allemaal geregeld. Zelf meegebrachte alcohol, flessen, blikjes, vloeistoffen en etenswaar worden niet toegestaan i.v.m. de veiligheid.

* Alcohol onder de 18 betekent nog even wachten. Ben jij 18+ en kun je wel genieten van dat heerlijke koude biertje of mixdrankje houdt er dan rekening mee, dat de alcohol dubbel zo hard werkt bij de warme Spaanse temperaturen en/of tijdens het sporten. Drink daarom naar behouden en pas op elkaar.

* Sporteventz en alle deelnemers houden van een feestje, maar alle soorten drugs en wapens horen hier niet thuis. Met name vanwege de strenge Spaanse wetgeving maar ook vanwege ons eigen beleid van gezelligheid en sportiviteit hanteren we een ´zero tolerance beleid´.

* Alle deelnemers van Sporteventz zijn hier voor een gezellig en sportief weekend, daarom is preventief fouilleren en een blik in jouw meegebrachte tas dan ook geen probleem. Gevonden wapens en drugs worden altijd overgedragen aan de politie en hij / zij wordt toegang tot het alle events ontzegt.

En nog even dit

* Sporteventz staat altijd open voor opmerkingen en verbeteringen en wij proberen iedereen het naar hun zin te maken. Echter fysiek of verbaal geweld of dreiging hiervan richten partners, deelnemers of crew is onacceptabel.

* Wij houden van gezellige mensen die voor een leuk en sportief weekend komen. Gelukkig jullie ook!! Bij wangedrag (zie algemene voorwaarden en dit formulier) behoudt Sporteventz het recht om iemand te allen tijde de toegang tot het event gedeeltelijk of volledig te ontzeggen zonder restitutie van kosten. Bij verbale of fysieke ongepastheden of in het geval van ernstige delicten zal Sporteventz aangifte doen bij lokale Spaanse autoriteiten.

* Hou jij van klussen en kleine verbouwingen, wacht dan nog even tot je weer thuis bent. Alle ¨aangebrachte veranderingen¨ in accommodaties en/of horecagelegenheden is voor eigen kosten en is een zaak tussen de accommodatie en/of horecagelegenheden en deelnemer. Sporteventz kan hier alleen een bemiddelende rol in aannemen.

* Heb je altijd al een keer voor de camera willen staan, geen zorgen gedurende het evenement worden met beveiligingscamera’s en door onze video- en fotograaf beeldopnamen gemaakt. Iedereen die deelneemt aan dit evenement stemt toe in het maken van opnames, welke ook deels voor promo doeleinden gebruikt kunnen worden. De organisatie kan en is verplicht bij calamiteiten deze opnamen af te staan aan de politie en/of justitie.

* Wij houden wel van een lekker muziekje en jullie waarschijnlijk ook. Geluidsapparatuur kan echter gehoorbeschadiging veroorzaken, helaas kunnen wij daar niet voor verantwoordelijk voor zijn, dus zorg voor oorprotectie.

* Sporteventz is niet verantwoordelijk voor schade of verlies van bezittingen van de deelnemers. Deelname aan het event is volledig voor eigen risico.

* Op onze website staan de uitgebreide algemene voorwaarden, die tijdens dit toernooi van toepassing zijn. In het toegestuurde Costa Brava Cup magazine staan alle normen, waarden en sportiviteits regels vermeld.

* Tot slot willen wij iedereen een heel gezellig en sportief lang weekend toewensen en dat er maar vele mooie herinneringen gemaakt gaan worden.

Daarom Sporteventz
 • Persoonlijk
 • Betrouwbaar
 • 5/5 sterren beoordeeld
Partners

Bedrijfsgegevens

Spanje:
Avenida Vidreres 163, 3.1
17310 Lloret de Mar
VAT: ES-B55352132

Contact

Sporteventz 4 You S.L.
info@sporteventz.nl
Telefoonnr : +31 622 049 563
Whatsapp : +31 622 049 563

×

Hallo!

Waar kan ik je mee helpen?

×