fbpx
Spelregels en sportiviteit regels

Spelregels en sportiviteit regels

De Costa Brava Cups staan voor een sportief, amicaal, veilig en gezellig evenement. Uiteraard streeft de organisatie ernaar dat alles goed verloopt. Daarom worden er Spelregels en Sportiviteit regels gehanteert,die je in dit document vind. Meer informatie over veiligheid en gedrag rondom het toernooi is te vinden in de algemene voorwaarden.

Het toernooi

* Tijdens de Costa Brava Cups speel je op de natuurgrasvelden van Soccerland Catalunya (voorheen TopTen Sports) in Tordera. Het vervoer van en naar het sportcomplex wordt door Sporteventz geregeld.

* Op de toernooilocaties zijn kleedruimtes en douches aanwezig.

* Er is een bar & restaurant mocht je dorst of trek krijgen. Betalen kan alleen met de Sporteventz muntjes, pinnen is niet mogelijk, dus zorg dat je geld bij je hebt.

* Je speelt 7 tegen 7 op een half voetbalveld met kleinere goals. Er mag onbeperkt gewisseld worden. Een gewisselde speler mag later in de wedstrijd weer invallen.

* Je speelt 15 minuten per wedstrijd. Er wordt niet gewisseld van helft. Er geldt geen blessuretijd. De klok en dus het speelschema loopt automatisch door. Bij het afgaan van de zoemer starten de wedstrijden en bij de volgende zoemer is het einde wedstrijd. Het spel ligt dan direct stil. In de meeste gevallen zitten er 5 minuten tussen de wedstrijden. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om je tijdig te melden bij het speelveld. Niet op komen dagen of meer dan 1 minuut te laat aankomen betekent een reglementaire 3-0 nederlaag voor jouw team. Je toernooirooster ontvang je op voorhand, hier staan de tijden en veldnummers op vermeld.

* Voor de scheidsrechters wordt er een beroep op de teams zelf gedaan.  De arbitrage wordt verwerkt in het toernooischema. Controleer dit goed! Als je team staat ingepland om te fluiten, dan bepaal je onderling wie er fluit. Kom je niet opdagen voor het fluiten of kom je meer dan 1 minuut te laat, dan krijgt je team een aftrek van 3 punten en je geeft beide teams een rondje bij de bar die avond. De scheidsrechters ontvangen een fluit en een rode en gele kaart. Heb je gefloten? Geef dan na de wedstrijd direct de score door aan een crew lid van de CBC. Er staat altijd iemand van de crew dichtbij het veld.

* Buitenspel bestaat vandaag niet en strafschoppen worden genomen vanaf 8 meter.

* Slidings maken mag, mits dit geen blessuregevaar oplevert voor jezelf of andere spelers. Houdt altijd in je achterhoofd, dat de wedstrijd en het toernooi draait om sportiviteit en niet rivaliteit.

Toernooiregels

* Indien 2 teams in dezelfde kleur tegen elkaar spelen zijn er hesjes beschikbaar. Deze hesjes kan je bij de crew op het veld verkrijgen. Het uitspelende team speelt in dit geval met de hesjes aan.

* Het uitspelende team start de aftrap. De scheidsrechter bepaalt jouw speelhelft.

* Voor de poulefases geldt: Winst = 3 punten, gelijkspel = 1 punt, verlies = 0 punten.

* Bij gelijke stand in de poule geldt het doelsaldo als zwaarst. Is deze gelijk dan gelden het aantal gescoorde doelpunten/punten het zwaarst. Als dit ook een gelijkspel is dan geldt het onderlinge resultaat. Staan de teams dan nog gelijk, dan komt er een penalty shoot out (zie hieronder).

* Bij gelijke stand in de finale rondes brengen penalty’s de beslissing. Er wordt geloot wie er mag starten. Beide teams nemen 3 strafschoppen, het team met de meeste goals wint. Bij gelijke stand na 3 penalty’s nemen beide teams een gelijk aantal penalty’s net zolang een team de penalty mist.

* Heb je een blessure opgelopen? Er is een eerstehulppost aanwezig op het complex.

* Ontvang je een gele kaart? Dan mag je 2 minuten niet meer spelen. Er mag wel een wisselspeler het veld in voor jou. Ontvang je een rode kaart, dan verlaat je het veld definitief. Er mag dan geen vervanging het veld in en je mag niet meer spelen. Bij een ‘doodsschop’ word je verwijderd uit het toernooi en geweerd bij de overige activiteiten.

* Je schoenen mogen geen aluminium noppen of stalen neuzen hebben. Heb je dat wel, dan mag je niet meedoen zolang je geen ander schoeisel hebt geregeld.

* Voor overige zaken gelden de normale KNVB-spelregels. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijd- of toernooileiding.

* Eten en drinken koop je aan de bar en mag overal genuttigd worden, behalve tijdens een wedstrijd. Een verzoek van de organisatie is echter wel om afval zelf te deponeren in de afvalbakken. Laat dit niet liggen op en bij de velden.

Normen & waarden

* Elke deelnemer krijgt van Sporteventz het feestelijke festivalbandje bij de Costa Brava Cup check-in. Zonder dit festival bandje heb je geen toegang tot de Sporteventz feesten.

* Alles tijdens de events van Sporteventz staat in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Om dit te bevorderen wil Sporteventz het oranjegevoel uitstralen en niet het lokale clubgevoel. Daarom zijn alle uitingen, zoals clubkleding, club liederen of overige zaken, die gerelateerd zijn aan specifieke (sport)clubs verboden tijdens het evenement.

* Ook racistisch, fascistisch en/of nationalistisch gedrag of politieke uitingen dragen niet bij aan de gezelligheid en sportiviteit en worden dan ook niet getolereerd.

* De meeste deelnemers houden wel van een drankje, gelukkig heeft Sporteventz dit allemaal geregeld. Zelf meegebrachte alcohol, flessen, blikjes, vloeistoffen en etenswaar worden niet toegestaan i.v.m. de veiligheid.

* Alcohol onder de 18 betekent nog even wachten. Ben jij 18+ en kun je wel genieten van dat heerlijke koude biertje of mixdrankje houdt er dan rekening mee, dat de alcohol dubbel zo hard werkt bij de warme Spaanse temperaturen en/of tijdens het sporten. Drink daarom naar behouden en pas op elkaar.

* Sporteventz en alle deelnemers houden van een feestje, maar alle soorten drugs en wapens horen hier niet thuis. Met name vanwege de strenge Spaanse wetgeving maar ook vanwege ons eigen beleid van gezelligheid en sportiviteit hanteren we een ´zero tolerance beleid´.

* Alle deelnemers van Sporteventz zijn hier voor een gezellig en sportief weekend, daarom is preventief fouilleren en een blik in jouw meegebrachte tas dan ook geen probleem. Gevonden wapens en drugs worden altijd overgedragen aan de politie en hij / zij wordt toegang tot alle events ontzegt.

* Sporteventz staat altijd open voor opmerkingen en verbeteringen en wij proberen iedereen het naar hun zin te maken. Echter fysiek of verbaal geweld of dreiging hiervan richten partners, deelnemers of crew is onacceptabel.

Sportiviteit regels

* Wij houden van gezellige mensen die voor een leuk en sportief weekend komen. Gelukkig jullie ook!! Bij wangedrag (zie algemene voorwaarden en dit formulier) behoudt Sporteventz het recht om iemand te allen tijde de toegang tot het event gedeeltelijk of volledig te ontzeggen zonder restitutie van kosten. Bij verbale of fysieke ongepastheden of in het geval van ernstige delicten zal Sporteventz aangifte doen bij lokale Spaanse autoriteiten.

* Hou jij van klussen en kleine verbouwingen, wacht dan nog even tot je weer thuis bent. Alle ¨aangebrachte veranderingen¨ in accommodaties en/of horecagelegenheden is voor eigen kosten en is een zaak tussen de accommodatie en/of horecagelegenheden en deelnemer. Sporteventz kan hier alleen een bemiddelende rol in aannemen.

* Heb je altijd al een keer voor de camera willen staan, geen zorgen gedurende het evenement worden met beveiligingscamera’s en door onze video- en fotograaf beeldopnamen gemaakt. Iedereen die deelneemt aan dit evenement stemt toe in het maken van opnames, welke ook deels voor promo doeleinden gebruikt kunnen worden. De organisatie kan en is verplicht bij calamiteiten deze opnamen af te staan aan de politie en/of justitie.

* Wij houden wel van een lekker muziekje en jullie waarschijnlijk ook. Geluidsapparatuur kan echter gehoorbeschadiging veroorzaken, helaas kunnen wij daar niet voor verantwoordelijk voor zijn, dus zorg voor oorprotectie.

* Gelukkig zijn we allemaal volwassen. Sporteventz is niet verantwoordelijk voor schade of verlies van bezittingen van de deelnemers. Deelname aan het event is volledig voor eigen risico.

* Mocht je je vervelen en nog iets te lezen willen hebben. Op onze website staan de uitgebreide algemene voorwaarden, die tijdens dit toernooi van toepassing zijn. In het toegestuurde Costa Brava Cup magazine staan alle normen, waarden en sportiviteits regels vermeld.

* Tot slot willen wij iedereen een heel gezellig en sportief lang weekend toewensen en dat er maar vele mooie herinneringen gemaakt gaan worden.

Daarom Sporteventz
  • Persoonlijk
  • Betrouwbaar
  • 5/5 sterren beoordeeld
Partners

Bedrijfsgegevens

Spanje:
Avenida Vidreres 163, 3.1
17310 Lloret de Mar
VAT: ES-B55352132

Contact

Sporteventz 4 You S.L.
info@sporteventz.nl
Telefoonnr : +31 622 049 563
Whatsapp : +31 622 049 563

×

Hallo!

Waar kan ik je mee helpen?

×