Tijdens de Costa Brava Cups zijn er verschillende accommodaties te boeken. Zo kun je kiezen voor een appartement, voor een hotelkamer of zelfs voor een eigen privé villa. Deze privé villa’s worden steeds populairder. Elk jaar worden er meer villa’s geboekt. Waarom de CBC privé villa’s zo populair zijn komt door de vele voordelen. Een privé villa heeft natuurlijk vele voordelen, maar uiteraard ook een paar nadelen. We zullen ze allemaal op een rijtje zetten.

Voordelen privé villa

In een privé villa heb je het gehele vakantiehuis voor jezelf en jouw team. Hoe gezellig is dat! Samen met jouw team lig je te chillen bij het zwembad, zonder dat je gestoord wordt door bommetjes van kleine kinderen. Eten doe je met zijn allen in de tuin bij de barbecue of binnen aan de grote eettafel. En wanneer je thuiskomt na een avondje stappen kun je nog even na kletsen met zijn alleen in de woonkamer.

Andere voordelen zijn, dat je niet te maken hebt met vaste eettijden of een buffet waar misschien niks ligt wat je lekker vindt. In een villa bepaal je zelf wanneer en wat je eet. Wanneer je in een hotel verblijft, dan eet je meestal ook in het hotel en dan eet je vaak elke dag een beetje van hetzelfde. Als je in een villa verblijft, dan heb je alle vrijheid. Je kunt zelf koken, eten bestellen of genieten van de diverse Spaanse keuken in één van de vele restaurants in de omgeving.

Omdat er allerlei type villa’s zijn, die geschikt zijn voor diverse grootte groepen. Waardoor je met al jouw teamleden in één villa kunt verblijven. Hierdoor kun je dus veel tijd samen doorbrengen. Dit is goed voor de teambuilding. In de hotelkamers passen maar 2 tot 3 personen en de meeste appartementen zijn maar geschikt voor maximaal vier personen.

Nadelen privé villa

Er zitten ook een paar nadelen aan een privé villa. Zo ligt de prijs wat hoger, dan de andere accommodatie opties. De appartementen en hotels die Sporteventz aanbiedt liggen allemaal in het centrum, waardoor de buren veel minder snel zullen klagen over geluidsoverlast. Terwijl de villa’s in rustige woonwijken staan en daardoor willen de buren ook dat het rustig blijft. Wanneer je samen met een groep bent veroorzaak je al snel extra geluid. En dat wordt in de villa’s dan ook niet erg gewaardeerd, vooral niet in de avond en nacht. Er wordt dan ook goed gewaarschuwd, dat de villa’s niet geschikt zijn voor huisfeestjes.

En omdat de villa’s in de woonwijken liggen is de afstand naar het strand en het uitgaansgebied vaak niet op loopafstand. Hierdoor ben je al snel erg afhankelijk van taxi’s. Nu scheelt het wel dat de taxi’s in Spanje een stuk betaalbaarder zijn dan in Nederland.

Al met al wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. Want doe je met de Costa Brava Cup mee, dan heb je genoeg feestjes in het centrum en heb je jouw villa alleen nodig om te chillen. Zie jij zo’n privé villa samen met jouw team ook wel zitten, boek dan snel want zoals gezegd, van elke villa is er maar één! Voor meer informatie over de villa’s kun je terecht op de website van Sportventz of https://www.sporteventz.nl/costa-brava-cup-villa/ en https://www.sporteventz.nl/costa-brava-volleybal-cup-villa/  of stuur een mail naar info@sporteventz.nl. Tot snel aan de Costa!