Dit blog gaat over de verschillende volleybal niveaus. Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup kun je je opgeven met een herenteam, een damesteam of een gemengd team. Echter spelen alle teams tegen elkaar. Qua niveau wordt er bij de indeling van de poules geen onderscheid gemaakt. Tijdens het toernooi wordt er eerst een poulefase ronde gespeeld en daarna een winnaars en een verliezersronde.

Uiteraard wordt er in Nederland met de competitie wel op verschillende volleybal niveaus gespeeld. Win je op jouw niveau, dan promoveer je het jaar erop naar een hoger niveau. Het hoogste niveau in Nederland is net als bij het voetbal de eredivisie. Op nationaal landelijk niveau volgen daarna de topdivisie, de eerste en tweede divisie. Vervolgens heb je op regionaal niveau de derde divisie, de promotieklasse en als laatste de 1e t/m 4e of 6e klasse. Dit laatste is regio afhankelijk. Ook in de regio klassen kun je promoveren of degraderen.

Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup in Spanje is ervoor gekozen om niet op niveau te spelen. Hierdoor kan elk team zich aanmelden. Alle betere teams gaan door naar de winnaarsronde en de rest gaat door naar de verliezersronde.

Verschillende prijzen te winnen

Mocht je nu tijdens het volleybal toernooi niks winnen, maak je altijd nog kans op een beker als je ook meespeelt op het beachvolley toernooi. Dit beachvolley toernooi is een limited edition, omdat er een beperkt aantal strandvelden zijn. Je kunt je voor dit beachvolley toernooi apart opgeven. De wedstrijden worden gespeeld op een prachtige locatie, dus als je niet meespeelt bij het beachvolley is het ook erg leuk om te kijken, terwijl je ondertussen geniet van de festival locatie met een drankje in je hand. En als je dan nog niet wint dan kun je altijd nog samen met jouw team voor de 3e helft schaal gaan. Ben jij samen met jouw team het beste en gezelligste tijdens de 3e helft, dan sta jij op zaterdag alsnog op het podium om jullie prijs op te halen.

De Costa Brava Volleybal Cup is het teamuitje waar je samen met jouw volleybalteam, vrienden of familie bij moet zijn. Een sportief weekend vol gezelligheid en feest. Wacht dus niet langer, houdt 11-15 mei 2022 vrij in je agenda en geef je op voor het volleybal en beachvolley toernooi in mei 2022 aan de Costa Brava. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sporteventz.nl/costa-brava-volleybal-cup/