2022 Is alweer een paar weken oud. Tijd om een soort van balans op te maken, een balans van de verwachtingen van hoe gaat 2022 eruitzien? De afgelopen 2 jaar was het erg lastig om een balans op te maken, omdat COVID-19 alles in de war schopte. Dat kwam natuurlijk niet alleen door COVID-19 zelf, maar ook door alle maatregelen die door de verschillende overheden in Europa opgelegd werden. Deze maatregelen liepen niet synchroon met elkaar, waardoor soms on Spanje heel veel kon, maar in Nederland niet. Of precies andersom dat er in Nederland van alles mogelijk was, maar in Spanje niet.

2020

Dat zorgde er onder andere voor dat de geplande toernooien 2 jaar lang niet door konden gaan. In 2020 kwam COVID-19 natuurlijk heel erg onverwachts onze levens binnendringen. Niemand wist wat er gebeurde en hoe lang het allemaal zou duren. Waar we in maart dat jaar nog de hoop hadden, dat het wel voorbij zou vliegen bleek dat in aanloop naar de toernooien toch allemaal veel langer te duren. De grenzen waren dicht, in elk land waren lockdowns en er golden heel veel restricties. Het werd dus wel duidelijk dat het organiseren van de toernooien onmogelijk was. In de zomer van 2020 ging het overal een stuk beter. Dat gaf iedereen de hoop dat we erdoor waren. Dus de nieuwe plannen werden gemaakt en daarmee ook de nieuwe data vastgelegd voor de toernooien in 2021. Maar helaas ging het in het najaar van 2020 toch weer de verkeerde kant op.

2021

In de loop van 2021 startte overal de vaccinatie programma’s op. In Spanje verliep dat heel erg voorspoedig en snel, waardoor de meeste maatregelen verdwenen en het `oude normaal´ kwam voor een groot deel terug. Maar in Nederland liep alles wat stroever en het corona paspoort was pas eind juni klaar. Hierdoor wilden veel deelnemers niet meer afreizen naar Spanje. Iedereen had een andere reden, maar de meeste hadden natuurlijk ergens met COVID-19 te maken. Doordat er heel veel deelnemers niet meer wilden of konden moest Sporteventz besluiten om het toernooi weer een jaar uit te stellen . Wat is een Costa Brava Cup zonder deelnemers? De teams die nog wel wilden afreizen zijn toch naar Spanje gekomen en hebben een paar heerlijke dagen gehad.

2022

Nu is COVID-19 inmiddels zo’n deel van onze samenleving en hebben we inmiddels gezien dat het richting de zomer allemaal stukken beter gaat. Ook is er binnen de Europese Unie besloten om de grenzen voor Europeanen niet meer dicht te gooien. Daarom zien het er voor 2022 een stuk rooskleuriger uit. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Eindelijk hebben we er een groot vertrouwen in, dat de Costa Brava Cups dit jaar wel door kunnen gaan. Uiteraard zal Sporteventz zich houden aan alle richtlijnen van de lokale overheid en eventueel de nodige aanpassingen aan het programma doen als de maatregelen daarom vragen, maar het ziet er naar uit, dat deze maatregelen minimaal zijn. Hoe gaat 2022 eruitzien, daar zijn we in ieder geval erg benieuwd naar.

Dus we zien jullie graag in mei bij de Costa Brava Volleybal Cup of in juni bij de Costa Brava Cup voetbal!!!