Tijdens de Costa Brava Cup moet er natuurlijk ook gegeten worden. Gelukkig zijn er in Lloret de Mar meer dan genoeg verschillende mogelijkheden om een goede bodem te leggen. Uiteraard zijn alle bekende fastfoodketens aanwezig. Maar ook de typisch Spaanse tapas restaurants en vele restaurants met internationale keukens zijn in Lloret de Mar te vinden. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat de prijzen van het eten een stuk lager liggen, dan in Nederland. Je hoeft dus minder diep in je buidel te tasten voor een lekkere maaltijd. In dit blog Sporteventz en eten in Lloret de mar geven we je een aantal tips voor tijdens de Costa Brava Cup.

In Spanje zijn de menuutjes tussen de middag erg populair. Dit is een echte Spaanse traditie en omdat deze zo populair is bieden bijna alle restaurants wel zo’n dagmenu aan. Deze menu’s bestaan meestal uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Je kunt kiezen uit verschillende opties en krijgt er dan wijn of water bij. De menu’s kosten tussen de 12€ en 19€. Als je in Lloret de Mar bent en je wilt graag zo’n menuutje proberen, dan kunnen we de volgende restaurants aanbevelen:

– Xaloc : http://xaloc.pro-pro.es aan het strand van Fenals

– Can Sabata : http://www.cansabata.com aan de rand van het centrum van Lloret de Mar

– El Freskito : https://www.restaurantealfreskito.com middenin het centrum van Lloret de Mar

– Giorgio : https://linktr.ee/giorgiorestaurant in een woonwijk buiten het centrum van Lloret de Mar

Diner

Uiteraard gaan de Spanjaarden ook ’s avonds uit eten. Verbaas je dan alleen niet over de etenstijd van de Spanjaarden. De meeste restaurants gaan pas weer tussen 19:00 uur en 20:00 uur open. En als je rond die tijd gaat eten, dan ben je waarschijnlijk één van de weinigen. Rond 22:00 uur zie je pas de Spanjaarden binnen komen druppelen. In Lloret zijn talloze restaurants te vinden van typisch Spaanse tapas restaurants tot echte Nederlandse restaurants. En van visrestaurants tot echte steakhouses. Het is onbegonnen werk om alle restaurants op te noemen, maar een paar goede kunnen we natuurlijk wel uitlichten. Zoals bijvoorbeeld:

– La Campana, https://www.facebook.com/LaCampanaLloret/?utm_source=tripadvisor&utm_medium=referral het kippenrestaurant van Lloret waar alle grootste Nederlandse dj’s naar toe gaan als ze in een club in Lloret de Mar draaien. Er is geen menukaart, want er is alleen maar kip, maar wel de beste kip.

– Summers, https://www.facebook.com/eetcafezomerslloretdemar.spanje de eigenaren zijn Nederlands en Belgisch, dus je voelt je meteen thuis.

– Bake & Shake, https://www.facebook.com/BakeShake-1632109637049522/ voor een heerlijk en gezond ontbijt

– La Vaca Echada, https://www.facebook.com/lavacaechadaenlloret  voor de beste steak in town

– La Terassa del Bella, https://www.facebook.com/laterrassadelbella/ voor heerlijke burgers, maar ook voor de lekkerste tapas.

Voor ieder wat wils dus. Je kunt uitgebreid gaan tafelen, snel even een hap eten of bel Just Eat, GLOVO of Deliveroo en ze komen het naar je accommodatie brengen. Wil je meer tips vraag het dan aan de Costa Brava Cup crew en zij wijzen je de leukste en beste restaurants. Alvast smakelijk eten tijdens de Costa Brava Cup!