Dit blog gaat over Sporteventz en de volleybal niveaus. Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup kun je je opgeven met een herenteam, een damesteam of een gemengd team. Qua niveau wordt er bij de indeling van de poules geen onderscheid gemaakt. Tijdens het toernooi worden op de eerste dag kwalificatiewedstrijden gespeeld. Op de tweede dag spelen de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen de verliezers.

Uiteraard wordt er in Nederland met de competitie wel op verschillende niveaus gespeeld. Win je op jouw niveau, dan promoveer je het jaar erop naar een hoger niveau. Het hoogste niveau in Nederland is net als bij het voetbal de eredivisie. Op nationaal landelijk niveau volgen daarna de topdivisie, de eerste en tweede divisie. Vervolgens heb je op regionaal niveau de derde divisie, de promotieklasse en als laatste de 1e t/m 4e of 6e klasse. Dit laatste is regio afhankelijk. Ook in de regio klassen kun je promoveren of degraderen.

Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup in Spanje is ervoor gekozen om niet op niveau te spelen. Hierdoor kan elk team zich kan aanmelden. Amateur teamsDegene die op de eerste toernooi dag goed speelt zal op de tweede dag uitkomen tegen de betere teams. De teams die minder goed scoren op de eerste toernooi dag zullen op de tweede dag ook tegen de minder sterke teams spelen. Uiteindelijk maakt dus iedereen evenveel kans op een beker, omdat de bekers pas na de tweede dag worden uitgereikt.

Verschillende prijzen te winnen

Mocht je nu tijdens het volleybal toernooi niks winnen, maak je altijd nog kans op een beker als je ook meespeelt op het beachvolley toernooi. Dit beachvolley toernooi is een limited edition, omdat er een beperkt aantal strandvelden zijn. Je kunt je voor dit beachvolley toernooi apart opgeven. De wedstrijden worden gespeeld op een prachtige locatie, dus als je niet meespeelt bij het beachvolley is het ook erg leuk om te kijken, terwijl je ondertussen geniet van de festival locatie met een drankje in je hand. En als je dan nog niet wint dan kun je altijd nog samen met jouw team voor de 3e helft schaal gaan. Ben jij samen met jouw team het beste en gezelligste tijdens de 3e helft, dan sta jij op zaterdag alsnog op het podium om jullie prijs op te halen.

De Costa Brava Volleybal Cup is het teamuitje waar je samen met jouw volleybalteam, vrienden of familie bij moet zijn. Een sportief weekend vol gezelligheid en feest. Wacht dus niet langer, houdt 11-15 mei 2022 vrij in je agenda en geef je op voor het volleybal en beachvolley toernooi in mei 2022 aan de Costa Brava. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sporteventz.nl/costa-brava-volleybal-cup/