Sinds 2015 organiseert Sporteventz grote gezellige voetbaltoernooien in Spanje. Dit weekend is gevuld met de grootste 3e helft en een compleet gevuld feestprogramma. De Costa Brava Cup is onder vele voetballers bekend. Vanaf 2022 gaat Sporteventz een soortgelijk evenement organiseren voor volleyballers. Waarom? Volleyballers zijn fanatieke en gezellige teamspelers. En volleyballers houden ook zeker van een feestje. En wat is een betere seizoen afsluiter dan de Costa Brava Volleybal Cup? Het is een lang weekend weg met je team in Spanje. En dé plek waar je voor het laatst dit seizoen nog 1 keer alles kunt geven. Tijdens het toernooi speel je tegen andere spelers uit heel Nederland. En daarnaast feest je een heel weekend samen met jouw team.

Volleybal mag dan nieuw zijn bij Sporteventz. Maar het volleybal is natuurlijk geen nieuwe sport in Nederland. Je kunt je afvragen: Wat is de oorsprong van het volleybal? Sinds wanneer wordt er volleybal gespeeld in Nederland? Uit tekeningen blijkt dat het volleybal al in de 16eeeuw gespeeld werd aan het Engelse Koninklijke hof. Officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als de bedenker van het spel. Hij vond als sportleider van een seniorenteam bij de YMCA in Massachusetts het al bestaande basketbal te hard voor de groep. Daarom bedacht hij in 1895 een ander spel. Dit spel was gebaseerd op de spelregels van onder andere het tennis, basketbal en baseball. De bal moest zonder de grond te raken over het net gespeeld worden. Die handeling heet volley. De jaren erna werden de eerste spelregels van het volleybal nog regelmatig aangepast tot het huidige volleybal.

Volleybal in Nederland

Pater Simon Buis bracht na een bezoek in 1925 aan Amerika het volleybal naar Nederland. In de beginjaren werd het spel alleen gespeeld bij verschillende missiehuizen. De Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen (AMVJ) nodigde in 1928 de Engelse YMCA sportleider Lew Lake uit. Lew Lake zou een demonstratie geven in het volleybal. Het spel sloeg ontzettend goed aan. Daardoor werd er in 1930 een aparte volleybalclub opgericht. Deze volleybalclub werd AMVJ genoemd. Uiteindelijk werd het volleybal pas echt bekend in 1945. Militairen uit Canada, Polen en Amerika speelden overal in het land volleybal. In de jaren na de tweede wereldoorlog groeide het volleybal uit tot een echte schoolsport.

Doordat in veel landen de spelregels enorm van elkaar verschilden zorgde dit voor chaos op internationale toernooien. Er ontstond daardoor behoefte aan een instantie die ervoor kon zorgen dat er uniformiteit in het spel kwam. Deze instantie moest ook alles gaan coördineren. Om die reden werd in januari 1947 de landelijke Volleybal Commissie opgericht. Alweer een half jaar later werd de Volleybal Commissie de huidige NEVOBO. Het resultaat van deze bond is dat er tegenwoordig duizenden Nederlanders volleybal spelen volgens dezelfde regels en normen. Op dit moment telt de NEVOBO 120.000 leden.

Volleybal is erg populair vanwege het spel zelf. Maar de sport is ook erg geliefd omdat het een teamsport is. Daarnaast zijn volleyballers sportieve en gezellige spelers. Volleybal wordt meestal binnen in de sporthal gespeeld. Maar er wordt ook buiten op gras gespeeld tijdens grotere toernooien in de zomer. Tegenwoordig wordt het beachvolley ook steeds populairder. Veel volleyballers spelen in de winter binnen in de zaal en gaan in de zomer op het strand verder.

Costa Brava Volleybal Cup

En dat is precies de reden waarom Sporteventz volleybal toegevoegd heeft aan haar product. De eerste editie van de Costa Brava Volleybal Cup zal plaatsvinden van 11 tot 15 mei 2022 in Spanje aan de Costa Brava. Wil je meer informatie over hoe jij hierbij kunt zijn? Ga dan naar https://www.sporteventz.nl/costa-brava-volleybal-cup/. Wil je ons volgen op social media?  Ga dan naar www.instagram.com/sporteventz_volleybal of naar www.facebook.com/sporteventz-volleybal.