Corona ofwel COVID-19. Woorden die niemand voor 2020 ooit gehoord had. En sinds begin 2020 werd het onderdeel van iedereen zijn of haar leven in sterke en in minder sterke mate. Het werd en is nog steeds onderwerp van de meeste gesprekken. Ook Sporteventz werd door corona getroffen en in dit blog vertellen we graag wat COVID 19 voor Sporteventz heeft betekend.

Voor de Costa Brava Cup in juni hadden we begin 2020 al een mooie grote groep enthousiaste deelnemers geboekt. Op het nieuws hoorden we natuurlijk over het nieuwe virus wat zich snel verspreidde in China. Maar in Europa hoorden we er nog maar weinig van. Niet lang daarna kwam het corona virus ook steeds vaker in Spanje voor en met name in de grote steden als Madrid en Barcelona. Kort daarna werd de noodtoestand in Spanje afgeroepen met een complete lockdown. Tijdens deze lockdown mocht niemand meer zijn huis verlaten als het geen noodgeval was.

De maatregels werden in eerste instantie aangekondigd voor maar 14 dagen. Daarom gingen we er aan het begin niet van uit, dat de Costa Brava Cup in gevaar zou komen. Het was immers pas half maart en we hadden geen ervaring met pandemiën. Week na week verstreek en de complete lockdown werd keer op keer verlengd. Omdat de gehele situatie nieuw was voor iedereen werden we behoorlijk overvallen. Maar de hoop bleef, dat het vanzelf snel voorbij zou zijn. In de eerste weken bleven we dan ook doorgaan met het voorbereiden van de Costa Brava Cup. Maar naarmate de weken verstreken en we richting mei kwamen het toch wel duidelijk dat de situatie langer zou gaan duren.

Costa Dorada Cup & Costa Brava Cup

De Costa Dorada Cup kwam te dichtbij, waardoor we deze moesten annuleren, omdat er nog niet gereisd kon worden. Hotels waren niet open, maar ook evenementen mochten niet plaatsvinden. Vanaf dat moment was alle hoop op de Costa Brava Cup gericht. Maar toen mei kwam en alles nog steeds te langzaam beter ging moesten we ook beslissen om de Costa Brava Cup te verplaatsen naar 2021.

De zomer van 2020 kwam en begon goed. Alles ging weer langzaam open, de maatregels werden versoepeld en de toeristen kwamen weer naar Spanje. Maar begin augustus ging het weer mis. Iedereen had de situatie onderschat en al gauw liepen de besmettingen weer rap op. De landen begonnen weer de teugels aan te trekken en veel maatregels kwamen weer terug. In de winter ging het helemaal mis en de onzekerheid kwam terug. Hoe lang zou het dit keer gaan duren?

Europa kwam met een kleurenkaart voor de vakantie periode. Ondanks dat het in Spanje de goede kant op ging, ging de kleurcode voor Spanje niet op geel of groen. En dat betekende voor de Costa Brava Cup van 2021 de genadeklap. We hadden net daarvoor gezegd dat het allemaal door kon gaan, want in Spanje was het allemaal mogelijk. Daar mochten sportevenementen gewoon doorgaan, de hotels waren open en ook het nachtleven was open. Er moesten wel wat aanpassingen gedaan worden in het programma vanwege de nog geldende maatregels, maar daar was mee te werken. In Spanje was al veel meer mogelijk dan in Nederland op dat moment.

Kleurcode oranje

Maar door de oranje kleur op de kaart mochten veel deelnemers niet meer afreizen vanwege werk. Andere deelnemers wilden niet meer afreizen vanwege de onzekere situatie en zo waren er talloze andere redenen waarom veel deelnemers besloten niet meer te komen. Uiteraard was elke reden te begrijpen en daarom wilden we daar ook zo flexibel mogelijk mee omgaan. Doordat bijna iedereen afzegde kon de Costa Brava Cup wederom niet meer doorgaan.

En zo werd voor de tweede keer alles afgezegd en wederom verplaatst naar een jaar later. Wij van Sporteventz zijn al onze deelnemers enorm dankbaar voor de zeer begripvolle reacties van de teams. De teams hebben ons door hun vertrouwen de mogelijkheid gegeven om te blijven bestaan en volgend jaar in 2022 alsnog de Costa Brava Cup te vieren. De bedoeling is dan ook om er volgend jaar een nog groter feest van te maken, dan dat iedereen van Sporteventz gewend is.

Daarnaast breiden we uit met een extra sport en dus een extra cup. In mei vindt de Costa Brava VOLLEYBAL Cup plaats. 2022 Moet dus wel het jaar van de Costa Brava Cup, de teams en Sporteventz worden. Zodat we eindelijk al onze gezellige deelnemers kunnen verwelkomen op één van die fantastische cups!

Tot aan de Costa Brava!