De populariteit van beach volleybal in Spanje is tegenwoordig groot. Met zijn uitgestrekte kustlijn, prachtige stranden en aangename klimaat is Spanje een ideale bestemming voor strandactiviteiten, waaronder natuurlijk ook beachvolleybal. De populariteit beach volleybal Spanje is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, zowel als recreatieve activiteit als op professioneel niveau. Enkele redenen waarom beachvolleybal zo geliefd is in Spanje zijn:

Strandcultuur

Spanje heeft een sterke strandcultuur, waarbij veel mensen hun vrije tijd doorbrengen op de stranden om te ontspannen, te sporten en te genieten van het buitenleven. Beachvolleybal past perfect bij deze levensstijl en biedt de mogelijkheid om plezier te hebben en actief te zijn op het zand.

Toerisme

Spanje is een populaire toeristische bestemming, met miljoenen mensen die elk jaar naar de kustgebieden trekken. Toeristen uit verschillende landen ontdekken en ervaren beachvolleybal op de prachtige stranden van Spanje, wat bijdraagt aan de populariteit van de sport.

Professioneel en recreatief

Spanje heeft ook een sterke aanwezigheid in het professionele beachvolleybal. Er zijn Spaanse teams en spelers die deelnemen aan internationale competities, waaronder de FIVB World Tour en de Olympische Spelen. De prestaties van Spaanse beachvolleyballers hebben de sport meer zichtbaarheid en populariteit gegeven. Beachvolleybal wordt ook op recreatief niveau veel gespeeld in Spanje. Op de stranden zie je vaak vriendengroepen, gezinnen en sportliefhebbers die samenkomen om een potje beachvolleybal te spelen. Veel stranden hebben zelfs speciale beachvolleybalvelden of -netten beschikbaar voor het publiek.

Evenementen en toernooien

Spanje organiseert verschillende beachvolleybalevenementen en toernooien, zowel op lokaal als op internationaal niveau. Deze evenementen trekken de aandacht van zowel spelers als toeschouwers en dragen bij aan de populariteit van de sport.

Al met al geniet beachvolleybal een grote populariteit in Spanje, waarbij zowel professionals als recreatieve spelers de prachtige stranden en het aangename klimaat benutten om deze dynamische sport te beoefenen. Dit is dan ook één van de redenen waarom het beachvolleybal toernooi niet mag ontbreken aan het programma van de Costa Brava Volleybal Cup. Het lijkt er zelfs op dat het beachvolleybal onder de zaal volleyballers populairder is, dan het grasvolleybal. Het geeft dan ook wel een speciaal gevoel om met je blote voeten de hele dag in het zand te kunnen spelen.

 

Tijdens de Costa Brava Volleybal Cup van Sporteventz wordt er weliswaar op het zand gespeeld, maar niet op het strand. Er is namelijk op een vette locatie in Lloret de Mar een strand gesimuleerd waarop gespeeld kan worden. Dat heeft als grote voordeel, dat je na het toernooi en fijne douche kunt nemen of lekker kunt afkoelen in het zwembad. En dat terwijl de muziek lekker aanstaat en je dus ook een feestsfeer krijgt. Dat zou je op het strand dan weer niet kunnen beleven. Wil jij er volgend jaar ook bij zijn bij die gave Costa Brava Volleybal Cup? Aarzel dan niet, verzamel je team en boek voor volgend jaar op deze website.