We zijn weer in die tijd van het jaar beland, de tijd van de kerstcadeaus. Onder de kerstbomen worden de komende weken weer vele cadeaus gelegd. Deze kerstcadeau traditie wordt steeds groter in Nederland. Waar vroeger alleen cadeaus door Sinterklaas gebracht werden worden de cadeaus onder de kerstboom steeds populairder. Waar komt deze traditie vandaan?

Van Amerika naar Europa

In Nederland is deze traditie ergens halverwege de negentiende eeuw begonnen bij de boeren. Zij gaven hun knechten lekkernijen mee voor de kerstviering. Daar is dus eigenlijk de traditie van de kerstpakketten geboren. De traditie van de kerstcadeaus wordt op verschillende manieren verklaard, dus welke dan de juiste is, dat is niet bekend. Wel zijn ze er waarschijnlijk in Amerika mee begonnen. En vanuit Amerika is het naar Europa overgewaaid. In het begin sloeg de kerstman in Nederland niet echt aan. Sinterklaas was zo populair, dat de kerstman nauwelijks cadeaus kwam brengen in de Nederlandse huizen. Maar de laatste decennia komt hier duidelijk verandering in. Tegenwoordig liggen de winkeletalages vol met kerstversiering en ingepakte cadeaus.

Elk jaar vanaf eind oktober/begin november worden de kerstcadeaus alvast ingeslagen. Vroeger werden de cadeaus in de winkels gekocht en waren er speciaal voor de feestdagen extra koopzondagen en koopavonden. Deze zijn er nog steeds wel, ondanks dat tegenwoordig elk jaar weer meer cadeaus online worden geshopt. Het is zelfs zo erg, dat je echt op tijd je cadeaus moet bestellen omdat de bezorgdiensten het allemaal niet bol kunnen werken om de pakketjes op tijd af te leveren.

Cadeautip!

Om de leukste en origineelste cadeaus te scoren is elk jaar weer een enorme uitdaging. Uiteraard lukt dat niet altijd, dus de meest saaie en standaard cadeaus gaan ook over de toonbank in de winkels of in het online winkelmandje. Want voor sommige mensen is het gewoon onmogelijk om een origineel cadeau te bedenken. Ben jij dus nog op zoek naar een leuk origineel cadeau? Denk dan eens aan een Sporteventz cadeaubon voor de Costa Brava Cup!

Met zo’n origineel cadeau kun je wel aankomen, niemand die dat verwacht. En het mooiste is nog, dat je er ook gelijk voor zorgt dat je zelf ook een goede reden hebt om te gaan. Want als jij zo’n te gekke cadeaubon cadeau geeft, dan moet je natuurlijk zelf ook mee naar de Costa Brava volleybal of voetbal cup? Dan heb je dus gelijk twee toffe vliegen in één klap. Of zoek je nog een leuk cadeau voor onder de boom op de sportclub of vereniging? Je kunt de Sporteventz waardebon ook aan een team schenken. Bij de cadeaubon kun je ook de gedownloade brochure van de Costa Brava Cup toevoegen, zodat iedereen meteen ziet waar de cadeaubon voor is. Deze brochure download je hier: https://www.sporteventz.nl/brochure/ De waarde van de Sporteventz waardebon bepaal je zelf. Wil je er een aanschaffen? Neem dan contact op met Sporteventz via de mail op info@sporteventz.nl.