De Costa Brava Volleybal Cup 2023 zit er alweer op. En de CBC Volleybal 2023 was weer fantastisch. Wat hebben we allemaal weer genoten. Dit jaar waren er weer teams van vorig jaar en nieuwe teams. Het was een zeer leuke groep bij elkaar. Alle teams hadden zich aangemeld voor het welkomstdiner, dus daar begon de Costa Brava Volleybal Cup mee. Iedereen genoot van de heerlijke tapas die op tafel werden gezet en tijdens het hoofdgerecht zat iedereen al wel een beetje vol. Na het eten gingen we gelijk door naar Feestcafé The Box. Waar het openingsfeest losbarstte. Iedereen was nog een beetje op zichzelf met het eigen team. Niemand kende elkaar nog, maar naarmate de avond vorderde werden er al wat teams met elkaar gemengd.

Grasvolleybal toernooi

De dag erop stond het grasvolleybal toernooi op het programma. De dag begon mooi met hier en daar een wolkje, dus iedereen begon vol frisse moed aan de wedstrijden. Dit jaar was er een tweekoppig scheidsrechters team bij elke wedstrijd. Eén scheidsrechter kwam uit de teams zelf en floot. En de andere scheidsrechter was iemand van de Sporteventz crew, die voornamelijk de punten bij hield. Zo waren alle teams bij de wedstrijden betrokken ook als er even niet gespeeld werd. De zon liet ons tijdens de finales even in de steek. Dus tijdens een zinderende finale werden we getrakteerd op een paar regendruppels, maar dat mocht de pret niet drukken, de winnaars waren bekend!

Na de wedstrijden was het tijd om even bij te komen en alle laatste restjes energie eruit te zingen tijdens een gezellige 3e helft met karaoke en een potje Jenga. Om vervolgens te gaan omkleden voor de Award party met de prijsuitreiking. De teams die in de prijzen waren gevallen konden hun beker ophalen. De winnaars waren Sjiek is Mich dat, La Cerveza aqui en de Lammetjes. Ook deze avond gingen de meeste door tot de deuren van de club sloten om toch weer fris en fruitig de volgende dag paraat te staan voor het beachvolleybal toernooi.

Beachvolleybal toernooi

Het beachvolleybal toernooi werd niet op het strand aan zee gespeeld, maar op het zand bij Sanddance. Een prachtige locatie waar je ook een duik in het zwembad kunt nemen en waar het feest regelmatig losbarst met de meest bekende dj’s. Maar vandaag lag de focus op de beachvolleybal wedstrijden. Het had ’s nachts een beetje geregend, dus het zand was lekker fris. Dit keer speelden er meer teams, omdat verschillende teams zich opgesplitst hadden.  Ook dit keer was het weer een sportieve, gezellige en zonnige dag.

’s Avonds brak alweer de laatste avond aan van de Costa Brava Volleybal Cup. Uiteraard begonnen we met de prijsuitreiking aan de winnaars van het beachvolleybal toernooi en ook werd de beruchte 3e helft schaal uitgereikt. En als verrassing hadden we nog een extra prijs, de Sporteventz jugs vol met bier voor het team wat elke avond volledig uitgedost in thema outfit aanwezig was geweest. Volley4bier ging er met de schaal vandoor, hier hadden ze al op gehoopt en gedurende het weekend ook volop hun best voor gedaan. La Cerveza aqui won de Sporteventz jugs en de bekers gingen naar de Breezers, Volly4Bier en de Knuffelbelgen.

Met bekers en al in de handen sloten we de avond met zijn allen in Tropics af. En toen zat het er helaas op. De eerste teams vertrokken al vroeg weer terug naar huis en later op de dag volgden de overige teams. Ook dit jaar weer kijken we terug op een ongekend gezellig weekend en we kunnen nu al niet wachten op de volgende editie in 2024! Bedankt voor iedereen die erbij was en die meegeholpen heeft aan het succes van deze 2e editie!