Ondanks dat 2022 nog niet voorbij is, zit het toernooi seizoen voor Sporteventz er wel al op. Bij Sporteventz zijn we inmiddels al druk bezig met de toernooien van 2023. Er komen al aanvragen binnen voor 2023 voor de Costa Brava Cups. Echter zijn de toernooien voor volgend jaar nog niet boekbaar. Sommige mensen vragen zich ook af, waarom je niet direct kunt boeken voor het jaar erop. Dit heeft met meerdere factoren te maken.

Allereerst moet er gekeken worden naar de competitie in Nederland en België. Want een toernooi organiseren terwijl de competitie nog loopt is niet handig. Zodra de competitie datums bekend zijn, dan kan Sporteventz aan de slag met het aanvragen van de sportvelden en de accommodaties.

Sportvelden

Bij de sportvelden moeten ze ook maar net de gewenste datum nog vrij hebben. De sportvelden zijn het belangrijkste om vast te leggen, omdat er geen andere sportvelden in de omgeving zijn, die dezelfde capaciteit hebben voor grote toernooien. Zodra de datums vastgelegd zijn bij de sportvelden kan Sporteventz aan de slag met de accommodaties.

In een eerder blog hebben we al verteld over het contracteren van accommodaties voor de Costa Brava Cups. Deze accommodaties moeten aan verschillende eisen voldoen. Zo moeten ze een beschikbaarheid hebben voor grotere groepen. De prijzen moeten interessant zijn. Want Sporteventz wil voor iedereen een geschikte accommodatie aan kunnen bieden, zowel qua prijs, ligging, luxe en mogelijkheden. Elk team heeft namelijk zijn eigen wensen.

Aanbod accommodaties

In het aanbod wil Sporteventz dan ook appartementen, hotels en privé villa’s hebben. En daarnaast moeten deze accommodaties ook in verschillende prijs klassen aangeboden kunnen worden. Dus van standaard appartementen en hotelkamers tot de wat luxere, maar ook duurdere appartementen en hotel kamers. Al deze prijzen en beschikbaarheid aanvragen kost een hoop tijd. Daarnaast zijn de hoteliers aan de Costa Brava altijd erg laat met het bekend maken van de prijzen voor het volgende jaar, omdat ze in de zomer in een hoogseizoen zitten en dus de focus nog niet op het volgende jaar hebben liggen.

Dit is dan ook de reden, dat Sporteventz niet meteen tijdens de Costa Brava Cup de datum van het volgende jaar kan vermelden. Waar voorheen zowel de datum als de prijzen in september bekend werden gemaakt, maakt Sporteventz tegenwoordig al in juli de nieuwe datum bekend, maar kan er dus niet meteen geboekt worden. Zodra alle prijzen binnen zijn, dan past Sporteventz de website van de Costa Brava Cups www.sporteventz.nl aan en maken we via onze Social Media kanalen bekend, dat de nieuwe Cups boekbaar zijn. We moeten dus nog heel even wachten voordat we weten wanneer de Spanje toernooien in 2023 zijn!