fbpx

Algemene voorwaarden Toernooien 

Hieronder staan alle algemene voorwaarden, die van toepassing zijn op elke boeking die je maakt bij Sporteventz. Lees deze algemene voorwaarden goed door. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Zodra je een boeking bij Sporteventz maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van Sporteventz. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking definitief te maken. Sporteventz heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel staan en ondanks dat deze algemene voorwaarden belangrijk en leidend zijn, zal Sporteventz altijd haar uiterste best doen om in elke situatie de best mogelijke oplossing te vinden in overleg met de hoofdboeker.

Omdat Sporteventz een in Spanje geregistreerd bedrijf is en hierdoor niet aangesloten is bij de ANVR, hanteert Sporteventz haar eigen algemene voorwaarden, welke gebaseerd zijn op de richtlijnen van de ANVR–consumentenvoorwaarden en de Spaanse wetgeving. Daarnaast gaat Sporteventz ervan uit dat je de reisinformatie op de website hebt gelezen. We hebben deze voorwaarden opgesteld om er zeker van te zijn dat je volledig en juist bent geïnformeerd en zodat je ook je rechten en plichten weet. Met de bevestiging van jouw boeking ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over onze algemene voorwaarden, dan verwelkomen we je vragen en opmerkingen graag via info@sporteventz.nl.

Sporteventz is gevestigd in Spanje onder de naam Sporteventz 4 You S.L. Doordat Sporteventz een Spaans bedrijf is valt Sporteventz ook onder de Spaanse wetgeving en zullen eventuele schadeclaims ook door de Spaanse wet behandeld worden. Tevens zijn we aangesloten bij de Spaanse variant van het in Nederland bekende SGR (Stichting Garantie Fonds), welke in Spanje valt onder de verplichte ‘Poliza de caucion’ verzekering.

Inhoudsopgave

1. Bedrijfsinformatie
2. Accommodaties

2.1 Villa’s

2.1.1 Villa’s op aanvraag

2.2 Interieur van de accommodatie

2.3 Hotels

2.4 Appartementen

2.5 Maximale bezetting

2.6 Verzorging

2.7 Faciliteiten

2.8 Afstanden

2.9 Voorkeuren en essenties

2.10 Minder validen

2.11 Linnengoed

2.12 Schoonmaak

2.13 TV

2.14 Een voorbehoud

2.15 (Geluids)overlast

2.16 In- en uitcheck

2.17 Toeristenbelasting

2.18 Borg

2.19 Bagageruimte

2.20 Op rekening

3. Prijzen en kosten
4. Boeken

4.1 Wijzigingen door de hoofdboeker

4.2 Bijboeken extra persoon

4.3 Annuleren door de hoofboeker

4.3.1 Annulering en wijzigingen vanuit de organisatie

4.4 Betalen

4.5 Minderjarig en boeken bij Sporteventz

4.6 Hoofdelijk aansprakelijk

4.7 Afkoelingsperiode

4.8 Voucher

4.8.1 Voucher voorwaarden

5.Algemene Voorwaarden
6. Informatieplicht
7. Reispapieren
8. Reisdocumenten
9. Verzekeringen
10. Activiteiten
11. Verloren voorwerpen
12. Ontevreden of klachten
13. Privacy

13.1 Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig bij Sporteventz

13.2 Nieuwsbrief

13.3 Links

13.4 Vragen

13.5 Publicatie

14. Transfers

14.1 Prijs

14.2 Verplichtingen gast

14.3 Verplichtingen organisatie

15. Geschillen
16. Auteursrecht

Gedragingen tijdens festiviteiten & spelregels toernooi

I Reisverzekering

II Gezelligheid en sportiviteit

III Beveiliging

IV Alcohol

V Drugs

VI (Verbaal) geweld

VII Voetbaltoernooi & spelregels

VIII Opzegging

IX Akkoordverklaring

X Het toernooi en de toernooiregels

1. Bedrijfsinformatie

Sporteventz 4 You S.L.

Avenida Vidreres 163, 3.1

17310 Lloret de Mar

NIF: ES B55352132

+31 622 049 563

info@sporteventz.nl

www.sporteventz.nl

2. Accommodaties

De op de website van Sporteventz getoonde foto’s zijn ter beschikking gesteld door de accommodatieverschaffers, de plaatselijke VVV’s en enkele (professionele) fotografen. De bij de accommodaties getoonde foto’s dienen uitsluitend om een idee te geven. Omdat niet ieder appartement of hotelkamer gelijk is, kan het voorkomen dat de ter plaatse verkregen accommodatie afwijkt van de foto. Voor kennelijke zetfouten kan Sporteventz nooit aansprakelijk worden gesteld. Sporteventz behoudt het recht voor om zonder toestemming van de gast prijzen en arrangementen te wijzigen indien de situatie daarom vraagt. Dit geldt uiteraard niet als je al geboekt hebt. Eventuele fouten in een brochure, advertentie of enige andere publicatie zullen op de website van Sporteventz hersteld worden, zodat je altijd de meest actuele en juiste informatie kunt terugvinden.

2.1 Villa’s

Onze villa’s zijn altijd op aanvraag. Zodra we je boeking binnen hebben gaan we op zoek naar een villa die geschikt is voor jouw team. Een villa vraagt gemiddeld meer borg dan een hotel of appartement. Iedere villa heeft zijn eigen regels. Deze regels ontvang je zodra je op bestemming incheckt. Bij het maken van je boeking gaat Sporteventz ervan uit dat je deze regels respecteert en je je hieraan zal houden.

2.1.1 Villa’s op aanvraag

Wanneer wij in onze eigen voorraad geen villa’s meer hebben, is het in sommige gevallen mogelijk om bij ons lokale agentschap na te vragen of er in hun voorraad nog een villa beschikbaar is. Hoe gaat het in zijn werk? Je boekt jouw reis en wij nemen contact op met de accommodatieverschaffer. Het duurt meestal een paar dagen voordat wij een antwoord ontvangen. Wij geven je één van de volgende antwoorden: De aanvraag is akkoord: jouw aanvraag wordt direct omgezet in een definitieve boeking. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen de factuur. Houd er rekening mee dat, als je jouw reis daarna wilt annuleren, daar annuleringskosten aan zijn verbonden. Deze annuleringsprocedure is niet anders dan bij een regulier boekingsproces. De aanvraag is niet akkoord: als de eigenaar niet akkoord gaat met de aanvraag nemen wij telefonisch of per e-mail contact met je op. Dan kunnen we in goed overleg kijken naar wat dan voor jullie de beste optie is.

2.2 Interieur van de accommodatie

Aangezien appartementen en studio’s er over het algemeen ongeveer hetzelfde uitzien, geven wij in onze algemene informatie een beschrijving hiervan. Meer informatie over je accommodatie ontvang je zodra wij je aanbetaling binnen hebben. Dit is uiterlijk twee weken na boeking. De beschrijvingen van de betreffende accommodaties kunnen in werkelijkheid afwijken en zijn uitsluitend een voorbeeld. Vaak zijn appartementen en studio’s namelijk privé́- eigendom van particulieren die hun appartement naar eigen wensen hebben ingericht.

Bij de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamers zogenaamde slaapbanken. Je dient er rekening mee te houden dat deze iets minder comfortabel kunnen zijn dan een gewoon bed. Ook bij hotelkamers zijn de extra bedden vaak bijzetbedden. Zelfs bij luxe hotels kunnen de bedden minder comfortabel zijn dan je thuis gewend bent, met bijvoorbeeld dunnere matrassen en slappere spiralen. Houd ook rekening met bijvoorbeeld warm water: vaak is er maar één (kleine) boiler voor alle personen. De inrichting is niet zoals je thuis gewend bent: in de badkamer is het meestal niet mogelijk om de douchekop op te hangen. Ook ontbreekt vaak het douchegordijn. Zaken als een koffiezetapparaat en een kaasschaaf zijn meestal niet aanwezig bij de keukenuitrusting.

Boek je meerdere appartementen en studio’s tegelijkertijd, dan proberen wij deze naast elkaar te reserveren. Dit is te allen tijde een preferentie! De praktijk leert dat dit namelijk helaas niet altijd mogelijk is.

2.3 Hotels

De hotelkamers die wij aanbieden beschikken over een eigen badkamer; soms zijn er ook kamers met alleen douche of zogenaamde standaardkamers waarbij de douche en het toilet zich op de gang bevinden. Het kan voorkomen dat een accommodatie uit verschillende gebouwen bestaat. In deze gebouwen kunnen verschillende type kamers voorkomen (gerenoveerd/niet gerenoveerd/oud/nieuw) tenzij anders vermeld kun je in alle kamers geplaatst worden.

2.4 Appartementen

Bij een appartement bestaat de leefruimte altijd uit minimaal twee aparte delen. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die dienstdoet als woon/leef- en slaapruimte. Houd er rekening mee dat de woonkamers niet altijd voorzien zijn van een eet- en een zithoek. In sommige gevallen is slechts één van beide aanwezig. Indien het een 6- persoons appartement betreft, bevindt zich in de hal van het appartement meestal een stapelbed.

Een appartement met één slaapkamer en een woonkamer noemt men een 2-kamerappartement, een appartement met twee slaapkamers en een woonkamer noemt men een 3-kamerappartement etc. In elk appartement is een badkamer met douche of bad aanwezig. In enkele gevallen is er een apart toilet (anders bevindt het toilet zich in de badkamer). Elk appartement heeft een kitchenette (kleine keuken) met (elektrische) kookplaten, een koelkast en in sommige gevallen een vaatwasser. De appartementen zijn in de meeste gevallen voorzien van een balkon of terras. Gebruikelijk is er een bescheiden ‘inventaris’ bij een appartement. Hiervoor is de gast zelf verantwoordelijk gedurende zijn/haar verblijf. Als bij de uitcheck blijkt dat zaken ontbreken, beschadigd of onbruikbaar zijn geworden, dan kunnen hiervoor kosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zijn te allen tijde voor de gast zelf. Een tip van Sporteventz is te allen tijde van tevoren de inventaris goed te controleren en bij een onvolledige en of beschadigde inventaris, dit direct kenbaar te maken bij de accommodatie.

2.5 Maximale bezetting

Accommodaties zijn bij een maximale bezetting vaak niet ideaal, de ruimte is over het algemeen vrij krap voor het maximale aantal personen.

2.6 Verzorging

Meer informatie over de verzorging van je verblijf vind je op de website en in de reisinformatie die je per e-mail ontvangt zodra we je aanbetaling hebben ontvangen. De onderstaande beschrijvingen kunnen in werkelijkheid afwijken en dienen uitsluitend een voorbeeld. Logies (LG): alleen overnachting. Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt. De verzorging begint met een ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met ontbijt op de dag van vertrek. De maaltijden zijn aangepast aan de gewoontes in het buitenland. Dit houdt in dat deze anders en vaak veel eenvoudiger zijn dan je thuis gewend bent. Het ontbijt is vaak beperkt tot een broodje, wat jam en een kopje koffie of thee. Indien je een speciaal dieet gebruikt, zullen wij dit doorgeven aan de betreffende accommodatie. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat hotels hiermee niet altijd rekening houden. Sporteventz kan voor het verzoek tot een bepaald dieet geen garantie geven of verantwoordelijkheid dragen. Wanneer vluchten op ongunstige tijden aankomen, is het mogelijk dat er maaltijden vervallen. Hiervoor kan geen geld teruggevraagd worden.

2.7 Faciliteiten

Bij de beschrijvingen van de verschillende accommodaties vind je een opsomming van de faciliteiten. Houd er rekening mee dat voor het gebruik van bepaalde faciliteiten zoals bijvoorbeeld sauna’s, solarium, ligbedden en airconditioning vaak een toeslag moet worden betaald. Als er in de beschrijving bij een accommodatie niets vermeld staat over kosten, was het bij publicatie niet bekend of voor een bepaalde faciliteit betaald moet worden. Bij de receptie kun je vaak een kluisje huren voor jouw kostbaarheden en belangrijke papieren. Soms heb je zelfs de beschikking over een eigen kluisje in je kamer/appartement. Meestal wordt er een vergoeding gevraagd voor het gebruik van een kluisje. Wij raden je ten zeerste aan om hier altijd gebruik van te maken, want niets is vervelender dan het kwijtraken van belangrijke zaken.

2.8 Afstanden

De afstanden die vermeld staan bij de accommodaties voor het centrum, strand en bezienswaardigheden zijn altijd hemelsbreed gemeten. Dit houdt in dat de afstand te voet of per auto hiervan kan afwijken. Het is soms noodzakelijk om via trappen of hellende wegen het doel te bereiken.

2.9 Voorkeuren en essenties

Aan speciale wensen die bij de boeking kenbaar worden gemaakt, zal Sporteventz zo veel mogelijk proberen te voldoen. Helaas is Sporteventz hierbij afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals de vervoerder en de accommodatieverschaffer en worden voorkeuren dan ook helaas niet altijd uitgevoerd.

2.10 Minder validen

Bij de accommodaties op deze website zijn over het algemeen geen speciale voorzieningen getroffen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mindervaliden. Dat betekent niet dat mindervaliden niet welkom zijn. Integendeel, maar het ontbreken van deze voorzieningen kan Sporteventz nimmer worden verweten. Een aangepaste kamer of een voorkeur voor de ligging van de kamer is altijd een preferentie. Sporteventz kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

2.11 Linnengoed

Verblijf je in een hotel dan zijn bedlinnen en handdoeken inclusief. Het bedlinnen gebruik je over het algemeen gedurende het hele verblijf en handdoeken worden meestal dagelijks verschoond. Richtlijn hierbij is dat de dag van aankomst wordt meegerekend.

Bij de meeste appartementen is linnengoed ook inclusief, echter in sommige gevallen is dat niet zo en dan kan er een lakenpakket gehuurd worden. Als dit het geval is, dan krijg je die informatie van Sporteventz. Als het wel inclusief is, dan ontvang je bij aankomst meestal één handdoek per persoon en één set bedlinnen. Het is raadzaam om zelf extra handdoeken mee te nemen omdat de handdoeken gedurende het Sporteventz weekend niet worden gewisseld.

Bij de villa’s is een linnen- en handdoekenpakket inclusief.

2.12 Schoonmaak

In je reisinformatie tref je een overzicht van het aantal malen per week dat je kamer/appartement wordt schoongemaakt en dat de handdoeken en het linnengoed worden verschoond. Hierbij worden de schoonmaak, het schone linnengoed en de schone handdoeken bij aankomst meegerekend. Dit overzicht dient ter indicatie. Het is altijd mogelijk dat bepaalde wisselingen of schoonmaken vervallen in verband met feestdagen o.i.d. Houd er rekening mee dat de schoonmaak anders is dan je thuis misschien gewend bent. In appartementen ben je vaak zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak. Aan het einde van je verblijf dien je je appartement of studio weer brandschoon op te leveren. Wanneer je dit nalaat, kan een bedrag variërend van €30,- tot je volledige borg worden ingehouden.

2.13 TV

In veel van onze accommodaties bestaat de mogelijkheid een tv te huren, soms is deze standaard aanwezig. Indien het hierbij gaat om een satelliet-tv, kunnen hierop soms ook Nederlandse satellietzenders ontvangen worden, zoals RTL4/5 en BVN. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden ten aanzien van de te ontvangen zenders.

2.14 Een voorbehoud

Een verblijf in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten etc. Dat is één van de leuke aspecten aan Sporteventz, maar ook een aspect om bij jouw verwachtingen rekening mee te houden. Wanneer je kiest voor een eenvoudige accommodatie, kun je natuurlijk geen vijfsterrenhotel verwachten. Ook moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van bouwactiviteiten op de bestemming, van een beperkte openstelling van winkels en uitgaansmogelijkheden. Het kan voorkomen dat zwembaden of jacuzzi’s in het voor- of naseizoen nog niet open zijn/niet meer open zijn. Sporteventz kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Water en elektriciteit zijn in het buitenland nog niet overal op het niveau zoals wij dat zijn gewend. Het voltage ligt soms lager en het is mogelijk dat de stroom korte tijd uitvalt. De warmwaterproductie wordt vaak opgewekt met behulp van zogenaamde zonnecollectoren. Je kunt op de bestemming te maken krijgen met ongedierte zoals kakkerlakken of mieren. Over het algemeen is dit niet te wijten aan onvoldoende hygiëne, maar vloeit voort uit de klimatologische omstandigheden. Verpak je etenswaren goed en bewaar alles bij voorkeur in een koelkast. Je kunt ter plaatse zelf een verdelgingsmiddel kopen, maar geef het ook altijd door aan de reisleiding en/of de accommodatieverschaffer zodat zij je kunnen helpen om van het ongewenste bezoek af te komen.

2.15 (Geluids)overlast

Indien er in de beschrijving melding wordt gemaakt van een levendige omgeving of een centrale ligging of er is een bar aanwezig, dan duidt dit er meestal op dat er sprake is van een gezellige drukte in de omgeving of verkeersdrukte. Veel complexen organiseren overdag of ’s avonds activiteiten. Waar de één van geniet, kan de ander zich aan ergeren. Wij proberen dergelijke activiteiten/animatie zoveel mogelijk in de beschrijving te vermelden. De normen die men hanteert en tijden waarop men leeft zijn anders dan bij ons. Absolute rust en stilte na middernacht zijn daarom geen stelregel. Geluidsoverlast door bouwwerkzaamheden is helaas niet te voorkomen. Indien de werkzaamheden plaatsvinden in de accommodatie zullen wij te allen tijde proberen je tijdig te informeren. Het kan echter voorkomen dat wij niet van de werkzaamheden op de hoogte zijn. Het kan helaas gebeuren dat er medevakantiegangers zijn die overlast veroorzaken. Wij hebben hier geen invloed op. Het kan ook voorkomen dat jezelf (bewust of onbewust) voor overlast zorgt. Onze reisleiding of het hotelmanagement kan je verzoeken jouw gedrag aan te passen. Als de klachten blijven bestaan heeft de reisleiding of het hotelmanagement het recht je uit de accommodatie te (laten) zetten. Alle hieruit voorvloeiende gevolgen zijn voor jouw eigen rekening. Je dient je altijd te gedragen conform de geldende regels van de desbetreffende accommodatie.

2.16 In- en uitcheck

Op de aankomst dag kun je je appartement of hotel meestal rond 16.00 uur betrekken. Op de vertrek dag dien je je appartement of hotel rond 10.00 uur te hebben verlaten. Dit zijn richtlijnen en is uiteindelijk per accommodatie anders.

2.17 Toeristenbelasting

Bij alle accommodaties dien je ter plaatse bij aankomst nog een klein bedrag aan toeristenbelasting te betalen. De hoogte van dit bedrag vind je bij de beschrijving van de accommodatie en is gebaseerd op informatie die Sporteventz jaarlijks ontvangt van de regionale overheid. Sporteventz is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of wijzigingen in de toeristenbelasting.

2.18 Borg

Voor een appartement of villa wordt meestal een borg verlangd. Deze krijg je, indien je appartement/villa in orde is bevonden, bij vertrek weer retour. Het borgbedrag en de betaalwijze staan vermeld bij de bijzonderheden van de desbetreffende accommodatie. Voor hotelkamers wordt in het algemeen geen borg verlangd. Soms betaal je een klein bedrag aan borg voor de sleutel. De afhandeling van de borg is te allen tijde een zaak tussen jou en de accommodatieverschaffer. De hoogte van het borgbedrag kan tussentijds wijzigen. Sporteventz heeft hier geen enkele invloed op en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor meningsverschillen over de borg tussen jou en de accommodatieverschaffer.

Een tip van Sporteventz is te allen tijde van tevoren de accommodatie/inboedel goed te controleren en bij een onvolledige inventaris, beschadiging of gebreken, dit direct kenbaar te maken bij de accommodatie op de dag van aankomst. Om eventuele meningsverschillen met de accommodatieverschaffer te voorkomen raden wij ook aan om eventueel foto´s en video´s te maken van de inboedel op de dag van aankomst.

2.19 Bagageruimte

Vaak is er op de bestemming de mogelijkheid om, tegen een vergoeding, jouw bagage in een aparte ruimte in het hotel achter te laten. Deze bagageruimte is een extra service die ter plaatse wordt geleverd. Het gebruikmaken van een bagageruimte is altijd op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. Sporteventz heeft geen enkele invloed op de prijs en de kwaliteit van deze bagageruimte en eventuele klachten of problemen hiermee kunnen derhalve niet door Sporteventz in behandeling worden genomen.

2.20 Op rekening

Het is niet toegestaan om op rekening van Sporteventz kosten op te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan telefoontjes vanuit de hotelkamer, huren van televisie, online betaaldiensten, roomservice en of consumpties buiten het geboekte arrangement om.

3. Prijzen en kosten

De vermelde prijzen op de website van Sporteventz zijn per persoon. Voor appartementen geldt er een minimale bezetting. Deze hangt af van het type appartement. Bij een appartement geschikt voor maximaal vier personen zal je minimaal met drie personen verblijven en maximaal met vier personen.

Voor hotels is de prijs op basis van een 2- persoonskamer. Bij een oneven aantal personen wordt een 3- persoonskamer geboekt of een extra bed op de kamer geplaatst. Ook bij villa’s geldt een minimale bezetting.

Toeristenbelasting, kluisjes en dergelijke dienen ter plaatse te worden afgerekend. De vermelde prijzen van deze plaatselijke kosten zijn een indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken. De prijzen zijn vastgesteld op basis van prijzen en belastingen die door de accommodaties en de regionale overheid jaarlijks verstrekt worden. Indien zich na dit tijdstip wijzigingen voordoen in genoemde componenten dan kan Sporteventz hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vermelde prijzen op de website zijn inclusief een bedrag aan boekingskosten/administratiekosten van € 35,- per persoon per boeking.

Dit bedrag aan boekingskosten/administratiekosten vloeit voort uit de door ons te allen tijde gemaakte organisatorische kosten, zoals marketing, administratie, reserveringskosten aan accommodaties, sportvelden en feestlocaties.

4. Boeken

Zodra je boekt via onze website of per mail en dus akkoord bent gegaan met onze algemene voorwaarden, beschouwt Sporteventz dit als een definitieve boeking. Bij de toernooien van Sporteventz dient binnen 7 dagen na boeking een aanbetaling van minimaal 30% van de totale reissom te zijn voldaan.

De reisbescheiden die wij je toesturen nadat de boeking is afgerond, dien je zelf te controleren op eventuele onjuistheden. Sporteventz is niet aansprakelijk voor gemaakte fouten in de reisbescheiden.

De reisduur wordt uitgedrukt in dagen. De dag van vertrek en de dag van terugkomst worden beide als een hele dag meegeteld. Dit om duidelijk aan te geven voor welke periode je de reisverzekering moet afsluiten.

4.1 Wijzigingen door de hoofdboeker

Na het boeken kun je tot 6 weken voor vertrek wijzigingen in je boeking aanbrengen, zulks echter uitsluitend voor zover de gewenste wijziging nog mogelijk is. Dit geldt ook voor eventuele bijgeboekte transfers, activiteiten of het speelniveau dat je bij boeking hebt opgegeven. Wij brengen geen wijzigingskosten in rekening, mits er door de wijziging geen extra kosten ontstaan. Eventuele ontstane kosten worden wel in rekening gebracht. Uiteraard worden deze prijzen eerst met je gecommuniceerd. Na akkoord van de hoofdboeker voeren we deze wijziging door en brengen we deze kosten in rekening. Deze kosten dienen per direct voldaan te worden.

Wil je een wijziging binnen 6 weken voor vertrek doorvoeren dan zijn hier kosten aan verbonden. Deze kosten zijn in overleg en worden pas doorgevoerd zodra je hier akkoord op hebt gegeven.

4.2 Bijboeken extra persoon

Het is mogelijk om binnen jouw boeking een wijziging aan te brengen, zoals het bijboeken van een extra persoon of het verlengen van je verblijf. Bijboeken is altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid. De reissom voor de reeds geboekte personen blijft te allen tijde ongewijzigd. Voor de bij te boeken persoon wordt de actuele reissom berekend. Houd er rekening mee dat deze reissom zowel hoger als lager kan zijn dan de reissom van de reeds geboekte personen.

Het is ook mogelijk om iemand anders voor jou in de plaats te laten gaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden en dit kan te allen tijde bij ons gewijzigd worden tot 6 weken voor het toernooi. Let op! Luchtvaartmaatschappijen brengen hiervoor wel wijzigingskosten in rekening.

Wil je een wijziging binnen 6 weken voor vertrek doorvoeren dan zijn hier kosten aan verbonden. Deze kosten zijn in overleg en worden pas doorgevoerd zodra je hier akkoord op hebt gegeven.

4.3 Annuleren door de hoofdboeker

Sporteventz kan een annulering alleen in behandeling nemen wanneer deze schriftelijk is ingediend door de hoofdboeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

* Bij de toernooien van Sporteventz kan je binnen 7 dagen na boeking kosteloos annuleren, tenzij er sprake is van een boeking binnen 10 weken voor vertrek, in welke situatie de annuleringskosten 100% zijn.

* Annuleer je tussen 7 dagen en 10 weken na boeking dan bedragen de annuleringskosten 30% van de totale reissom, tenzij je annuleert, ongeacht de datum van boeking, binnen 10 weken voor vertrek, in welk geval de annuleringskosten 100% bedragen.

* Bij annulering vanaf 10 weken na boeking dan bedragen de annuleringskosten 100%.

Ook als de hoofdboeker annuleert als gevolg van een omstandigheid die de nakoming van de deelnemingsovereenkomst voor hem/haar en zijn/haar team tijdelijk of blijvend verhindert waaronder begrepen, doch niet beperkt daartoe, oproer, rellen, terreur en terreurdreiging, optreden van politie en/of brandweer, werkstaking, staking, transportmogelijkheden incl. vliegverkeer, vulkaanuitbarsting, aswolk, weersomstandigheden, pandemie, COVID 19, mutaties, overlijden van naasten, etc… ten tijden van of voorafgaand aan het toernooi gelden bovenstaande annuleringskosten.

Sporteventz is nimmer aansprakelijk voor door de gast geleden schade die is ontstaan ten gevolge van zijn/haar annulering.

Sporteventz adviseert daarom om een annuleringsverzekering samen met jouw reisverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen biedt Sporteventz zelf niet aan. Diverse annuleringsverzekeringen bieden ook overmacht aan in hun polis.

* Annulering en wijzigingen vanuit de organisatie

* Sporteventz is gerechtigd het evenement tot minimaal 2 dagen voor aanvang te annuleren indien er sprake is van overmacht, zoals bijv.: politieke instabiliteit, oproer, rellen, terreur en terreurdreiging, optreden van politie en/of brandweer, werkstaking, staking transportmogelijkheden incl. vliegverkeer, vulkaan uitbarsting, aswolk, pandemie, COVID 19 en mutaties, brand en andere ernstige verstoringen in de organisatie en/of op het terrein, weersomstandigheden alsmede de omstandigheid dat de voor het evenement benodigde vergunningen niet zijn verleend c.q. deze zijn ingetrokken dan wel het evenement krachtens een daartoe gegeven bevel van het bevoegde gezag afgelast dient te worden of welke andere onmacht situatie dan ook, welke het onmogelijk maakt om het gehele evenement door te laten gaan.

* In geval van annulering door overmacht van het evenement door Sporteventz heeft de gast het recht op restitutie van zijn/haar reissom met aftrek van de boekingskosten/administratiekosten of een voucher ter waarde van het volledige betaalde bedrag voor een opvolgend vergelijkbaar evenement. Sporteventz is niet aansprakelijk voor eventuele schade van de gast, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, in verband met annulering van het evenement.

* In geval van annulering tot minimaal 2 dagen voor aanvang van het evenement door een negatief reisadvies (code oranje of rood) vanuit het land van de hoofdboeker of het land waar het evenement plaats vindt door Sporteventz, heeft de gast het recht op restitutie van zijn/haar reissom met aftrek van de boekingskosten/administratiekosten of een voucher ter waarde van het volledige betaalde bedrag voor een opvolgend vergelijkbaar evenement. Sporteventz is niet aansprakelijk voor eventuele schade van de gast, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, in verband met annulering van het evenement.

* Sporteventz is voorts gerechtigd het evenement te annuleren, bij te weinig aanmeldingen van teams. In het geval van een definitieve annulering heeft de hoofdboeker recht op volledige restitutie van zijn/haar reissom. Sporteventz is niet aansprakelijk voor eventuele schade van de gast, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, in verband met annulering van het evenement.

* Indien de vliegtickets voor het toernooi geboekt zijn via Sporteventz, dan is Sporteventz afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij op dat moment. Sporteventz wijst reeds nu voor alsdan alle aansprakelijkheid af ten aanzien van onvolledige terugbetaling van deze vliegtickets door de betreffende luchtvaartmaatschappij. Indien er teruggave plaats vindt vanuit de luchtvaartmaatschappij worden deze kosten uiteraard ook teruggegeven aan de hoofdboeker. Indien de vliegtickets door de hoofdboeker zelf zijn geboekt, dan moet de hoofdboeker rechtstreeks contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij.

* Sporteventz en de activiteitenverschaffer heeft het recht om geboekte activiteiten te annuleren bij bijvoorbeeld onvoldoende deelname of slecht weer. In het geval van een definitieve annulering heeft de hoofdboeker recht op restitutie van zijn/haar betaalde bedrag voor de activiteiten.

Bij het door de deelnemer niet op tijd zijn bij vertrek van de activiteit of bij het niet op komen opdagen zal er geen restitutie plaatsvinden van het betaalde bedrag.

* Sporteventz is niet aansprakelijk voor de annulering van een aangekondigde dj of artiest als deze door omstandigheden (bv door een geannuleerde vlucht of ziekte) niet op kan treden. Sporteventz zal uiteraard altijd een alternatief zoeken indien mogelijk.

* Sporteventz kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor geannuleerde of vertraagde vluchten. Ook niet als hierdoor de deelname aan het toernooi niet meer mogelijk is of verkort wordt of als hierdoor de bus transfer op bestemming komt te vervallen.

* Sporteventz stelt een programma op voor tijdens de toernooien. Dit programma wordt vooraf gecommuniceerd aan alle deelnemers. Aan dit programma kunnen geen rechten verleend worden.

* Sporteventz kan te allen tijde wijzigingen aanbrengen in het programma/evenement tijdens het toernooi indien noodzakelijk of indien er sprake is van overmacht, zoals bijv.: politieke instabiliteit oproer, rellen, terreur en terreurdreiging, optreden van politie en/of brandweer, werkstaking, staking transportmogelijkheden incl. vliegverkeer, vulkaan uitbarsting, aswolk, pandemie, COVID 19 en mutaties, brand en andere ernstige verstoringen in de organisatie en/of op het terrein, weersomstandigheden alsmede de omstandigheid dat de voor het evenement benodigde vergunningen niet zijn verleend c.q. deze zijn ingetrokken dan wel het evenement krachtens een daartoe gegeven bevel van het bevoegde gezag afgelast dient te worden of welke andere onmacht situatie dan ook, welke het onmogelijk maakt om het gehele evenement in de oorspronkelijke hoedanigheid doorgang te laten gaan. Sporteventz is niet aansprakelijk voor eventuele schade van de gast, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, in verband met wijzigingen van het evenement.

4.4 Betalen

* Bij de toernooien van Sporteventz dient binnen 7 dagen na boeking een aanbetaling van minimaal 30% van de totale reissom te zijn voldaan. De gehele betaling mag ook.

* Het resterende bedrag dient uiterlijk binnen 10 weken na boeking op het rekeningnummer van Sporteventz bijgeschreven te zijn.

* Boek je binnen 10 weken voor vertrek, dan dien je het totale bedrag in één keer over te maken.

* De totale reissom dient echter te allen tijde uiterlijk 10 weken voor vertrek op de rekening van Sporteventz te staan bijgeschreven, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen met Sporteventz.

4.5 Minderjarig en boeken bij Sporteventz

* De toernooien van Sporteventz zijn geschikt voor 18+. Dit in verband met de diverse feesten waar alcohol genuttigd kan worden. Op onze bestemmingen mag er vanaf 18+ alcohol genuttigd worden, het is verboden om minderjarigen te voorzien van alcohol en dit voor hen te bestellen.

* Sporteventz kan een uitzondering maken voor het boeken van minderjarigen, mits de hoofdboeker minimaal 18+ is. De hoofdboeker verklaart hiermee, dat de minderjarige medereiziger toestemming te heeft gekregen van zijn/haar ouders en/of voogden/verzorgers en verklaart hierbij dat hij of zij de verantwoordelijkheid draagt over de minderjarige tijdens het toernooi. Sportevenz kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor de verantwoordelijkheid van een minderjarige.

4.6 Hoofdelijk aansprakelijk

Degene die een reis boekt is hoofdelijk aansprakelijk (ook voor alle anderen die hij/zij aanmeldt).

4.7 Afkoelingsperiode

Wij willen je erop wijzen dat boekingen die je via het internet maakt definitief zijn. De zogenoemde ́afkoelingsperiode’, die in de wet ́kopen op afstand ́ wordt genoemd, is niet van toepassing op vakantiereizen die je via onze website boekt. Echter heeft Sporteventz hier een verruiming in gemaakt. Elke boeking die je maakt, kan je kosteloos annuleren binnen 7 dagen, met uitzondering van boekingen die worden gemaakt binnen 10 weken voor aanvang van het toernooi.

4.8 Sporteventz voucher voorwaarden

* Vouchers kunnen ingewisseld worden voor de toernooien die in het hetzelfde en/of volgende jaar plaatsvinden. De exacte periode staat op de uitgegeven voucher.

* De waarde van de voucher wordt bepaald door het totaalbedrag welke is (aan)betaald aan Sporteventz op het moment van uitgifte van de voucher

* Bij boeking van een nieuw toernooi kan het vouchernummer ingevoerd worden in het boekingsformulier op de website

* De voucher is niet inwisselbaar voor geld

* De voucher is niet persoons of team gebonden. De voucher mag doorgegeven/verkocht worden aan andere teams en/of teamgenoten.

* De voucher staat op naam van de hoofdboeker en team van de originele boeking. Indien de hoofdboeker verandert t.o.v. de huidige hoofdboeker van de originele boeking, dan moet dat per mail doorgegeven worden aan Sporteventz.

* De originele boeking komt automatisch te vervallen, waardoor een geheel nieuwe boeking gemaakt kan worden voor een ander toernooi. Hierdoor kan dus ook het toernooi, de accommodatie, aantal deelnemers etc. afwijken van de oorspronkelijke boeking.

* Bij een nieuwe boeking kan de voucher ingewisseld worden. Mocht de nieuwe boeking duurder uitvallen, dan zal het restantbedrag nog bijbetaald moeten worden.

* Heb je jouw (nieuwe) boeking betaald met een Sporteventz voucher en moet jouw boeking (opnieuw) worden geannuleerd of verplaatst door ons wegens een onverwachte overmachtssituatie, dan zal Sporteventz het betaalde bedrag uitkeren in de vorm van een (nieuw) voucher. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

5. Algemene Voorwaarden

Omdat Sporteventz een in Spanje geregistreerd bedrijf is en hierdoor niet aangesloten is bij de ANVR, hanteert Sporteventz haar eigen algemene voorwaarden, welke gebaseerd zijn op de richtlijnen van de ANVR–consumentenvoorwaarden en de Spaanse wetgeving.

6. Informatieplicht

Je dient Sporteventz te informeren over je lichamelijke en/of geestelijke toestand (waaronder het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen) als dit kan leiden tot ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf, andere reizigers of de organisatie.

7. Reispapieren

Als Sporteventz jullie aanbetaling heeft ontvangen, ontvang je z.s.m. meer informatie over je verblijf. Uiterlijk één week voor vertrek ontvang je de reispapieren (hotel of accommodatie vouchers). Je dient de gegevens op de reisbescheiden op juistheid te controleren. Indien iets niet overeenkomt met hetgeen je geboekt hebt, dan dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de Sporteventz. De hoofdboeker is verantwoordelijk voor de eindcontrole van de reispapieren. Fouten dienen tijdig aangegeven te worden bij de organisatie. Meer informatie over het toernooi en het programma ontvang je uiterlijk één week voor vertrek.

8. Reisdocumenten

Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. Als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je altijd bij de ambassade van het desbetreffende land na te gaan of je een visum nodig hebt. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid. Sporteventz kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

9.Verzekeringen

Deelname aan een toernooi van Sporteventz is alleen mogelijk indien je als deelnemer een reisverzekering hebt. Deze dien je voor eigen rekening en risico af te sluiten. Mocht je hierin nalatig zijn, dan is alle ontstane schade opgelopen tijdens je verblijf, die redelijkerwijs op de reisverzekering verhaald had kunnen worden, niet verhaalbaar op Sporteventz. Zie ook artikel I onderaan dit document.

Het kan zijn dat je voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra bijzondere sportdekking nodig hebt. Informeer bij jouw reisverzekeraar of je voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die je gaat ondernemen.

10. Activiteiten

Je kunt via Sporteventz diverse activiteiten boeken. Voorbeelden van activiteiten staan vermeld op de website. Deelname aan activiteiten is op vrijwillige basis en altijd op risico van de deelnemer(s). Het is mogelijk dat activiteiten wegens te weinig belangstelling niet doorgaan.

Het kan zijn dat je voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra bijzondere sportdekking nodig hebt. Informeer bij jouw reisverzekeraar of je voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die je gaat ondernemen.

In de praktijk kunnen de activiteiten soms afwijken van de beschrijving op de website. Dit kan komen door een veranderde plaatselijke situatie. De rol van Sporteventz is bij het organiseren van activiteiten slechts van bemiddelende aard. De organisatie en uitvoering van de activiteiten vallen onder de verantwoording van een lokale agent. Plaatselijke agenten zijn aansprakelijk en verantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten. Sporteventz kan hierdoor nooit aansprakelijk worden gesteld voor schade dan wel letsel ontstaan tijdens of door deelname aan activiteiten en excursies.

Klachten omtrent activiteiten worden dan door Sporteventz niet meer in behandeling genomen na aankomst terug in Nederland. De klachten omtrent activiteiten dienen ter plaatse te worden gemeld en te worden behandeld.

11. Verloren voorwerpen

Sporteventz kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor de vermissing van bagage. Als je iets belangrijks bent vergeten in de accommodatie of in de transfer bus kun je altijd even een WhatsApp of een e-mail sturen. Dan gaan we voor je kijken wat we kunnen doen! Mochten we jouw verloren voorwerp vinden, dan zullen we deze opsturen. De kosten voor de verzending zijn altijd voor jezelf. Sporteventz kan niet aansprakelijk gesteld worden mocht het verloren voorwerp tijdens de verzending kwijtraken.

12. Ontevreden of klachten

Heb je klachten over de reis of ben je ontevreden over de accommodatie, dan dien je dit direct te melden aan de receptie van de accommodatie en aan de vertegenwoordiging van Sporteventz ter plaatse. Deze handelwijze is absoluut noodzakelijk omdat Sporteventz op het moment dat je jouw klacht kenbaar maakt, daaraan meestal direct wat kan doen. Achteraf, na thuiskomst is het natuurlijk niet meer mogelijk de problemen op te lossen. Wordt jouw klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost, dan kun je uiterlijk binnen één maand na afloop van de reis jouw klacht schriftelijk (met een motivatie en bewijsstukken) indienen. Wanneer de klacht betrekking heeft op de totstandkoming van de boeking, dan kun je deze uiterlijk binnen één maand na kennisname van de feiten (waarop de klacht betrekking heeft) bij Sporteventz indienen. Een klacht indienen kan via info@sporteventz.nl

13. Privacy

Voor het boeken van een reis of het lid worden van de nieuwsbrief heeft Sporteventz jouw gegevens nodig. Jouw gegevens worden met zorg door Sporteventz behandeld. Jouw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Bij het organiseren van jouw trainingskamp of teamtrip zijn er meerdere partijen betrokken. Denk hierbij aan de luchtvaartmaatschappij, hotelier of busbedrijf, maar ook aan nationale autoriteiten van het land van bestemming. Sporteventz gaat altijd discreet om met de gegevens van haar klanten, maar deelt wel relevante reisinformatie met derden.

Sporteventz vraagt vooraf toestemming middels deze algemene voorwaarden om content geschoten tijdens de boeking te gebruiken voor promotiedoeleinden.

Niets van de website mag overgenomen of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sporteventz.

13.1 Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig bij Sporteventz

Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en dat is voor ons de reden om uiterst zorgvuldig om te gaan met de persoonsgegevens die je aan ons doorgeeft. Wij gaan hier met de grootst mogelijke zorgvuldigheid mee om.

Jouw gegevens zijn nodig om je boeking af te handelen en je op een snelle en zorgvuldige manier informatie te verschaffen over de reis.

Wanneer je een reis boekt of nieuwsbrief aanvraagt worden de gegevens die je verstrekt door Sporteventz bij ons vastgelegd. Sporteventz legt je gegevens en de gegevens van je medereizigers vast voor de uitvoering van de reisovereenkomst.

Je kunt altijd een overzicht opvragen van je gegevens in onze database. Indien je niet langer wil dat jouw gegevens worden gebruikt voor toezending van informatie door ons dan kun je dit aan ons kenbaar maken.

13.2 Nieuwsbrief

Wanneer jij je hebt aangemeld voor de Sporteventz nieuwsbrief, informeren wij je regelmatig per e-mail over onze aanbiedingen. Wens je geen nieuwsbrief meer van ons te ontvangen? Dan kun je ons een e-mail sturen naar info@sporteventz.nl en melden wij je per direct af.

13.3 Links

Sporteventz.nl bevat links naar andere websites. Sporteventz kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de privacy van andere websites.

13.4 Vragen

Heb je nog vragen over deze privacyverklaring? Dan kun je een e-mail sturen naar info@sporteventz.nl

13.5 Publicatie

Foto’s en filmopnames die op de bestemming door onze fotograaf en/of cameracrew en de reisleiding worden gemaakt, kunnen op onze website en/of voor reclamedoeleinden worden gebruikt. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je vooraf aan jouw reis een e-mail sturen naar info@sporteventz.nl om dit kenbaar te maken.

14.Transfers

Sporteventz heeft voor gasten van de toernooien de zogenaamde transfer service. Dit is een transfer vanaf de luchthaven Girona, Barcelona of Reus naar jouw accommodatie en retour. Deze transfer service geldt alleen op onze officiële aankomst- en vertrekdagen, zoals deze op de website en in het programma staan. Voor eventuele uitzonderingen of andere aankomst- of vertrekdagen kun je altijd contact met ons opnemen en dan kijken we wat we eventueel voor je kunnen betekenen. Je kunt alleen gebruik maken van de transferservice bij een boeking van minimaal 7 personen op dezelfde vlucht. Ben je met minder personen, dan is dit op aanvraag. Het kan zijn dat er andere deelnemers op dezelfde vlucht vliegen en ook een transfer hebben geboekt. Indien dit niet het geval is hoeft Sporteventz de boeking niet te honoreren. Uiteraard proberen we je dan een alternatief te bieden.

Neem bij vertraging van je vlucht direct contact op met Sporteventz, zodat we kunnen kijken wat we hierin voor je kunnen betekenen v.w.b. je transfer. Sporteventz is niet verplicht om bij een eventuele vertraging een nieuwe transfer te regelen, echter zullen we er alles voor doen om dit wel mogelijk te maken.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanwezig zijn bij de transfer. Indien de klant (te) laat is, kan er geen restitutie plaatsvinden voor de transfer of voor extra gemaakte kosten.

Indien de transfer geen doorgang heeft kunnen vinden in verband met overmacht zal Sporteventz er alles aan te doen om tijdig een vervangend alternatief te organiseren. Indien dit redelijkerwijs niet georganiseerd kan worden zijn de ontstane kosten door het missen van de vlucht, niet toe te rekenen aan Sporteventz.

Het plaatsen van de bagage in de daarvoor bestemde ruimtes van de bus is op eigen risico. Indien bagage in de bus vergeten wordt, kan Sporteventz hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Indien bagage kwijtraakt tijdens de transfer is Sporteventz hiervoor niet aansprakelijk.

Een transfer kan langer duren dan vooraf gecommuniceerd i.v.m. lokale omstandigheden.

Het kan zijn dat de transfer bus niet precies stopt voor je accommodatie, maar dat er nog een aantal meter gelopen moet worden naar de accommodatie.

Bijzondere voorwerpen kunnen niet altijd mee op een transfer. Denk hierbij aan groot oefenmateriaal of een rolstoel. Check dit altijd op voorhand bij Sporteventz.

Sporteventz hanteert vaste bedragen voor de transfers, mochten deze hoger uitvallen i.v.m. niet voldoende bezetting, dan houdt Sporteventz het recht om deze extra kosten bij de klant in rekening te brengen of de transfer te weigeren. Uiteraard communiceren we deze eventuele prijsstijging vooraf met je alvorens we een transfer definitief maken.

14.1 Prijs

De prijs van een transfer kan je vinden op de website. De algemene annuleringsvoorwaarden zijn hierop van toepassing.

14.2 Verplichtingen gast

Je dient ruimschoots van tevoren aanwezig te zijn op de door de organisatie gecommuniceerde locatie. Bij onduidelijkheid ben je zelf verantwoordelijk voor het bereiken van de organisatie. Hiervoor dien je het telefoonnummer van Sporteventz te noteren. In de bus dien je je te gedragen als een goed huisvader en naar redelijkheid en billijkheid. Ook dien je instructies van de buschauffeur dan wel reisleiding op te volgen. Bagage kan in de daarvoor bestemde bagagerekken gestald worden of in het bagageruim. Dit geschiedt te allen tijde op eigen verantwoordelijkheid. Ieder is zelfverantwoordelijk voor zijn of haar eigendommen.

14.3 Verplichtingen organisatie

Bij het afnemen van de Sporteventz transfer service staat de organisatie voor de volgende zaken: een eigen stoel per gast en het op tijd aankomen van de bus op de luchthaven voor de desbetreffende vlucht. Gezien de drukte op buitenlandse wegen kan het zijn dat de bus later komt dan afgesproken. Hiervoor kan Sporteventz geen verantwoordelijkheid nemen. Als er door extreme omstandigheden, zoals overmacht, de bus te laat op de luchthaven komt, dan kan Sporteventz niet aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade. Als je de bus mist door te laat op de vooraf gecommuniceerde plek te zijn, kan hiervoor geen geldteruggave plaats vinden.

15. Geschillen

Uiteraard proberen wij te allen tijde geschillen te voorkomen dan wel deze op te lossen. In het geval jij en wij er desondanks niet uitkomen met elkaar dan zal in eer­ste aanleg uitslui­tend bevoegd zijn de rech­ter te Gerona, ten­zij Sporteventz uitdrukke­lijk kiest voor de bevoegd­heid van de rechter van de woonplaats van de betreffende deelnemer. Op de boeking, alsmede op alle nadere overeenkomsten die daaruit voortvloeien, daarvan het gevolg zijn of daarmee ver­band houden, is Spaans recht van toepassing, ten­zij Sporteventz uitdrukke­lijk kiest voor de toepasselijkheid van Nederlands recht.

16. Auteursrecht

Niets uit onze brochures, websites, of welke media dan ook mag worden verveelvoudigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden zonder vooraf schriftelijke toestemming ontvangen te hebben van Sporteventz.

Gedragingen tijdens festiviteiten & spelregels toernooi

Inleiding

Sporteventz staat voor een sportief, amicaal, veilig en gezellig evenement. Uiteraard streeft de organisatie ernaar dat alles goed verloopt. Onderstaand vind je praktische informatie met betrekking tot de reglementen omtrent veiligheid en gedrag tijdens een evenement van Sporteventz en de toernooi regels.

I Reisverzekering

Deelname aan alle Sporteventz-activiteiten is op eigen risico. Enige vorm van aansprakelijkheid van opgelopen schade tijdens een evenement van Sporteventz valt niet te verhalen op de organisatie zoals thans eerder vermeld. Alle deelnemers zijn daarom verplicht om een reisverzekering (inclusief sportverzekering) af te sluiten. De reisverzekering dient minimaal de volgende zaken te dekken.

1.1 Medische kosten gemaakt op bestemming

1.2 Kosten omtrent vertragingen of het vertraagd aankomen van bagage

1.3 Kosten omtrent calamiteiten in familiaire of naaste sfeer

1.4 Kosten omtrent diefstal en of schade opgelopen tijdens het verblijf van goederen

1.5 Kosten i.v.m. aansprakelijkheid op bestemming

1.6 Sporteventz raad ten alle tijden aan om een annuleringsverzekering incl. onmacht in hun polis op te nemen en die samen met jouw reisverzekering af te sluiten.

Op verzoek kan de organisatie vragen om bewijs van het bezit van een reisverzekering, hieraan dient medewerking verleend te worden.

II Gezelligheid en sportiviteit

2.1 Alles tijdens Sporteventz staat in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Teams uit heel het land doen mee. Dit brengt ook, merendeels, gezonde, rivaliteit met zich mee en dan vooral vanwege voorliefdes voor profclubs. Sporteventz wil het oranjegevoel uitstralen en niet het lokale clubgevoel. Daarom zijn alle uitingen, zoals kleding, liederen of overige zaken, die gerelateerd zijn aan een professionele (voetbal)club verboden te uiten tijdens alle festiviteiten (feesten, toernooi, transfers) rondom Sporteventz. Uiteindelijk is de door Sporteventz ingehuurde bewaking gemachtigd om te oordelen of er wel of niet toegang wordt verleend tot de festiviteiten. Indien een negatief oordeel tot uiting komt zijn restitutie van gelden niet mogelijk.

2.2 De organisatie van Sporteventz behoudt zich het recht voor gasten de toegang te weigeren indien zij ‘aanstootgevende’ kleding dragen, zoals kleding van professionele voetbalclubs. Onder aanstootgevende kleding wordt ergernis opwekkende kleding verstaan.

2.3 Ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd en overtreding hiervan leidt tot ontzegging van toegang tot de Sporteventz festiviteiten.

2.4 Samenscholing, of vermoedens daartoe, geeft de organisatie van Sporteventz het recht de desbetreffende gasten te verwijderen op Sporteventz festiviteiten.

2.5 Wapens en of materialen die als zodanig te gebruiken zijn en andere verboden artikelen zoals drugs zijn niet toegestaan tijdens festiviteiten van Sporteventz.

2.6 Deelnemers dienen zich te houden aan de lokale wet –en regelgeving omtrent roken.

2.7 Deelnemers dienen, op verzoek van de beveiliging en of lokale autoriteiten zich te kunnen legitimeren.

2.8 Toegang tot de festiviteiten alleen op vertoon van hete Sporteventz festivalbandje. Het Sporteventz festivalbandje kan niet afgestaan dan wel verkocht worden aan derden. Het evenement is alleen toegankelijk voor diegene met een legitiem verkregen festivalbandje.

2.9 In situaties waarin de reglementen niet voorzien, beslist de hoofdbeveiliger, dan wel de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen.

2.10 Bij overtreding van geldende reglementen wordt deelname in de toekomst aan Sporteventz uitgesloten. Uiteindelijk beslist de hoofdbeveiliger of dit wel of niet wordt toegepast.

2.11 Tijdens festiviteiten van Sporteventz dienen deelnemers aanwijzingen van Sporteventz crew op te volgen.

2.12 Deelnemers dienen mee te werken aan visitatie door de beveiliging indien daarom wordt gevraagd. Het fouilleren en het onderzoeken van handbagage valt daar ook onder.

2.13 Gedurende het evenement en het verblijf op het terrein dient de bezoeker zich te gedragen in overeenstemming met de wet, de openbare orde, de goede zeden en het fatsoen. Voorts is de bezoeker gehouden zich te gedragen conform de door de organisatie gehanteerde huisregels betrekking hebbend op het evenement.

2.14 Het is de gast niet toegestaan het terrein, de zich daarop bevindende zaken/goederen en/of de inventaris van het terrein/evenement op welke wijze dan ook aan te tasten en/of te beschadigen.

2.15
Het is de gast niet toegestaan, tenzij hij/zij hiervoor voorafgaande schriftelijke toestemming van de organisatie heeft verkregen, op het terrein goederen van welke aard dan ook, te koop of te ruil aan te bieden, dan wel deze kosteloos aan derden te verschaffen.

2.16 Gedurende het evenement worden met beveiligingscamera’s beeldopnamen gemaakt. Deze opnamen worden tot 48 uur na het evenement opgeslagen. De organisatie kan bij calamiteiten deze opnamen afstaan aan de politie en/of justitie.

2.17 Tijdens het weekend zullen ook muziekoptredens worden georganiseerd. De gast is zelf verantwoordelijk voor het – zo nodig – nemen van gehoor beschermende maatregelen.

2.18 De aansprakelijkheid van Sporteventz is te allen tijde beperkt tot het bedrag waarvoor de Sporteventz verzekerd is vermeerderd met het bedrag van het onder die verzekering toepasselijk eigen risico. De organisatie is in ieder geval niet aansprakelijk voor:
2.18.1 Schade ten gevolge van het niet opvolgen door de gast van door of namens de organisatie gegeven instructies en van het niet naleven van algemene normen van openbare orde, goede zeden en fatsoen.

2.18.2 Schade ten gevolge van verlies, beschadiging of diefstal van aan de gast toebehorende en naar het terrein meegebrachte goederen.
2.18.3 Schade veroorzaakt door andere gasten.

2.18.4 Sporteventz kan voorts niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gehoorschade opgelopen tijdens het complete event

2.19 Sporteventz is nimmer aansprakelijk voor door de gast geleden schade die is ontstaan ten gevolge van overmacht aan de zijde van Sporteventz. Onder overmacht wordt mede verstaan elke van de wil van Sporteventz onafhankelijke omstandigheid ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de deelnemingsovereenkomst tussen de organisatie en de bezoeker reeds als mogelijkheid te voorzien. Welke omstandigheid de nakoming van de deelnemingsovereenkomst tijdelijk of blijvend verhindert waaronder begrepen, doch niet beperkt daartoe, oproer, rellen, terreur en terreurdreiging, optreden van politie en/of brandweer, werkstaking, staking transportmogelijkheden incl. vliegverkeer, vulkaan uitbarsting, aswolk, pandemie, COVID 19 en mutaties, brand en andere ernstige verstoringen in de organisatie en/of op het terrein, weersomstandigheden alsmede de omstandigheid dat de voor het evenement benodigde vergunningen niet zijn verleend c.q. deze zijn ingetrokken dan wel het evenement krachtens een daartoe gegeven bevel van het bevoegde gezag afgelast dient te worden.

2.20 In geval van overmacht heeft Sporteventz het recht het evenement te annuleren of te wijzigen. Zie voor meer informatie punt 4.3.1 in deze algemene voorwaarden. Sporteventz is nimmer aansprakelijk voor enige door de gast ten gevolge van overmacht geleden of te lijden schade.

2.21 Indien er onvoldoende deelname is om een toernooi te organiseren, kan er eventueel ter vervanging een trainingssessie of een internationale wedstrijd aangeboden worden, dan wel het evenement naar volgend jaar te verplaatsen of te annuleren. Teams worden hierover door Sporteventz ruim van tevoren geïnformeerd. Teams kunnen te allen tijde, ook voor het boeken, de status opvragen van de al reeds geboekte teams. Zie voor meer informatie ook punt 4.3.1 in deze algemene voorwaarden.

III Beveiliging

3.1 Tijdens alle festiviteiten van Sporteventz is er beveiliging aanwezig van Sporteventz. Gasten van Sporteventz zijn te allen tijde verplicht om de instructies en verordeningen van de beveiliging op te volgen. Bij weigering hiervan kan toegang tot de festiviteiten ontzegd worden.

3.2 In de accommodaties en horeca wordt de beveiliging ingezet vanuit de desbetreffende faciliteit. Het gestelde beleid is geheel aan deze faciliteiten. Vragen of opmerkingen over dit beleid kunnen te allen tijde gesteld worden bij de reisleiding lokaal. De Sporteventz organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor calamiteiten die hier gebeuren. Wanneer een deelnemer uit de accommodatie, of horecagelegenheid wordt gezet wegens overlast en of wangedrag kan en zal de Sporteventz organisatie hier slechts een bemiddelende rol in spelen. De consequenties hiervan zijn voor de deelnemer zelf.

3.3 Ontstane schade veroorzaakt door deelnemers zelf kan op de deelnemers zelf verhaald worden. Partners met betrekking tot accommodaties en horeca zijn zelf vrij om de lokale autoriteiten in te schakelen daar wanneer dat nodig wordt geacht. De consequenties hiervan vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Sporteventz.

3.4 Sporteventz behoudt zich het recht voor om te mogen fouilleren bij de toegang van alle Sporteventz- festiviteiten. Zoals aangegeven in artikel 2.12

3.5 Bij het overtreden van algemeen geldende reglementen, of specifiek opgestelde regels is Sporteventz vrij om deelnemers van het evenement te weren. Mocht er onduidelijkheid zijn over een ontstane situatie, dan ligt uiteindelijk het besluit bij de hoofdbeveiliger om wel of niet toegang te verlenen tot de festiviteiten en of een passende maatregel te nemen. Dit besluit zal genomen worden op basis van het principe van redelijkheid en billijkheid.

IV Alcohol

4.1. Gebruik van Alcohol is toegestaan vanaf 18+ tijdens Sporteventz-festiviteiten. De consumptie van alcohol is op eigen verantwoordelijkheid. Bij overmatig gebruik van alcohol heeft de hoofdbeveiliger het recht de toegang tot de festiviteiten alsook toegang tot de transfers naar luchthaven of toernooi te ontzeggen om mogelijke escalaties te voorkomen.

4.2 Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voldoende water te drinken tijdens de evenementen van Sporteventz. Dit om uitdrogingsverschijnselen te voorkomen.

V. Drugs

5.1 Elke vorm van gebruik van drugs in het buitenland is conform lokale wetgeving illegaal en daarmee strafbaar. Het overtreden van lokale wetgeving is geheel op eigen verantwoordelijkheid en valt niet onder de verantwoordelijkheid van Sporteventz.

5.2 De organisatie van Sporteventz ontraadt ten zeerste het gebruik van (hard)drugs tijdens het evenement en toernooi. Sporteventz is verplicht medewerking te verlenen aan een mogelijk justitieel onderzoek van buitenlandse en/of lokale autoriteiten omtrent gebruik van drugs.

5.3 Bij verdenking van gebruik van drugs dient de deelnemer zich coöperatief op te stellen en medewerking te verlenen aan de beveiliging van Sporteventz. Bij vermoedens van drugsgebruik heeft de beveiliging de vrijheid toegang tot de festiviteiten te ontzeggen. Sporteventz informeert de gasten, middels dit document, dat de lokale autoriteiten zeer strenge straffen opleggen bij gebruik van drugs.

5.4 Het is verboden drugs te verhandelen op locaties van Sporteventz. Indien deelnemers in overtreding zijn zal hier aangifte van worden gedaan en zal ontzegging bij elke festiviteit van Sporteventz plaatsvinden.

VI (Verbaal) geweld

6.1 Fysiek en verbaal geweld of dreiging hiervan, richting partners, andere Sporteventz gasten of crew van Sporteventz is onacceptabel. Bij verbale of fysieke ongepastheden wordt toegang tot het toernooi en andere festiviteiten ontzegd en de lokale autoriteiten ingeschakeld. Bij een conflict is leidend dat diegene die geweld hebben gebruikt dan wel hebben uitgelokt, toegang tot een evenement of toernooi van Sporteventz wordt ontzegd. De uiteindelijke beslissing tot toegang van activiteiten, ligt bij de hoofd- beveiliging van Sporteventz. In geval van ernstige delicten zal Sporteventz aangifte doen bij lokale autoriteiten.

6.2 Bij dreiging van geweld behoudt de organisatie van Sporteventz zich het recht voor om deelnemers de toegang tot de festiviteiten te ontzeggen.

VII Toernooi & spelregels

Het toernooi heeft een recreatief karakter en gedragingen dienen ook in die aard te zijn.

7.1. Spelregels zijn conform het spelreglement dat te vinden is op de website van Sporteventz of onder dit document.

7.1.1 Overtreding van spelregels kan leiden tot passende sancties, deze sancties worden vastgesteld door de scheidsrechters eventueel in combinatie met de toernooicommissie.

7.1.2 Bij het ontbreken van duidelijke reglementen heeft uiteindelijk de toernooicommissie het recht het uiteindelijke oordeel te bepalen.

7.2 Verbaal of fysiek geweld of dreiging daarvan richting scheidsrechters, dan wel andere medewerkers van het toernooi leidt tot onmiddellijke uitsluiting van het toernooi.

7.3 De organisatie zorgt voor voldoende beveiligers tijdens het toernooi.

7.4 Er zal een eerstehulppost op of in de omgeving van het toernooi aanwezig zijn.

7.5 Bij onverwachte omstandigheden zoals noodweer, rellen, demonstraties, natuurrampen, calamiteiten door brand en weersomstandigheden, maatschappelijke onrust zoals oorlog of terroristische, pandemieën en of andere onoverkoombare gebeurtenissen, behoudt de organisatie zich het recht voor het toernooi te annuleren en of te wijzigen. Zie ook artikel 4.3.1.

7.6 Ontvangt een deelnemer tijdens het toernooi een rode kaart, dan speelt het betreffende team van de overtreder de wedstrijd uit met een speler minder. De gestrafte speler mag niet meer meespelen. Bij een ‘doodschop’ geldt een schorsing voor het restant van het toernooi.

7.7 Niet op komen dagen of meer dan 1 minuut te laat aankomen voor een wedstrijd betekent een reglementaire 3-0 nederlaag voor het betreffende team. Elk deelnemend team heeft de verantwoordelijkheid om op tijd aan te vangen. De organisatie van Sporteventz verzorgt alle speelschema’s en informatiepunten.

7.8 Vanuit de organisatie van Sporteventz wordt vervoer middels touringcars van en naar de toernooilocatie geregeld indien de locatie zich niet op loopafstand van het centrum bevind. Vooraf wordt duidelijk gecommuniceerd waar en wanneer iedereen op de touringcar dient in te stappen. Indien een deelnemer of team geen gebruik maakt van deze service, of te laat op komt dagen dient zelf vervoer naar de toernooilocatie geregeld te worden. Eventuele kosten zijn voor rekening van de deelnemer(s). Men dient zich in de bussen te gedragen naar de geldende regels en dient aanwijzingen van reisleiding of de buschauffeur op te volgen.

7.9 Scheidsrechters worden deels door de organisatie afgevaardigd en deels door de deelnemende teams. Dit wordt vooraf gecommuniceerd middels de speelschema’s. Komt het team dat dient te fluiten niet opdagen, of komt het betreffende team meer dan 1 minuut te laat, dan krijgt het eigen team een aftrek van 3 punten.

VIII. Opzegging

De Organisatie behoudt zich het recht voor om de deelnemingsovereenkomst zonder rechterlijke tussenkomst eenzijdig geheel of gedeeltelijk op te zeggen in de navolgende gevallen:

1. Stillegging van haar bedrijfsvoering;

2. Beslagleggen op (een deel van) bedrijfseigendommen of zaken bestemd voor de uitvoering van de deelnemingsovereenkomst;

3. Blijvende onmogelijkheid om aan de verplichtingen uit de Deelnemingsovereenkomst te voldoen;

4. Misstanden of onbehoorlijk gedrag van deelnemer(s)

8.1 Opzegging geschiedt per e-mail (met ontvangstbevestiging aan het door de gast opgegeven e- mailadres;

8.2 Sporteventz is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade, hoe ook genaamd of onder welke titel dan ook, als gevolg van de opzegging van de Deelnemingsovereenkomst als in dit artikel bedoeld. Sporteventz zal – voor zover mogelijk – de reissom restitueren.

IX Akkoordverklaring

9.1. De algemene voorwaarden zijn beschikbaar op www.sporteventz.nl. Voor inschrijving dient inschrijver/bezoeker zich akkoord te verklaren met de algemene voorwaarden, door middel van het aanvinken van het daartoe bestemde vakje (akkoord algemene Voorwaarden).

9.2. Bij de Organisatie is gedurende het evenement op verzoek van een bezoeker een afschrift van deze algemene voorwaarden verkrijgbaar.

Daarom Sporteventz
  • Persoonlijk
  • Betrouwbaar
  • 5/5 sterren beoordeeld
Partners

Bedrijfsgegevens

Spanje:
Avenida Vidreres 163, 3.1
17310 Lloret de Mar
VAT: ES-B55352132

Contact

Sporteventz 4 You S.L.
info@sporteventz.nl
Telefoonnr : +31 622 049 563
Whatsapp : +31 622 049 563

×

Hallo!

Waar kan ik je mee helpen?

×